Video Exclusiv Cămin al groazei, în casa familiei lui Ilan Laufer. Azilul funcționa fără autorizație, bătrânii au fost salvați după demersul Digi24

Data actualizării: Data publicării:
ilan laufer
Camin al groazei, în casa lui Ilan Laufer. Azilul funcționa fără autorizație, bătrânii au fost salvați după demersul Digi24. FOTO: Facebook Ilan Laufer

Încă un cămin social funcționa fără autorizație în județul Ilfov. La poarta imobilului a ajuns și poliția, chemată de vecini. Oamenii spun că au făcut zeci de astfel de apeluri în ultimele șapte luni, dar până acum nu au fost băgați în seamă. După ce un cămin social care funcționa fără autorizație de la DSP a fost demascat de jurnaliștii Digi24, bătrânii de acolo au fost salvați. Nu până de mult, în respectiva casă locuia Ilan Laufer, fostul ministru al mediului de afaceri. Imobilul aparține în continuare tatălui său. 

Două ore, atât le-a luat angajaților din centru să pregătească totul ca să fie prezentat în fața camerelor de filmat.

Discuția reporterului cu directorul centrului

Echipa Digi24 a fost însoțită chiar de șefa centrului, Iulia Sibiescu. Aceasta a încercat să convingă de îngrijirea ca la carte acordată celor din cămin. Totuși, nu a putut explica suspendarea avizului DSP.

Reporter: De cât timp funcționează centrul aici? 

Iulia Sibiescu, director centru social: Din decembrie 2022

Reporter: Când ați pornit acest centru, primise toate autorizațiile?

Iulia Sibiescu: Da

Reporter: Când ați pierdut acea autorizație DSP?

Iulia Sibiescu: Pe data de 20 luna trecută. 

Reporter Au suspendat autorizația, dar tot v-au dat-o în decembrie?

Iulia: Sibiescu: Da, da.

Reporter: Și gardul acesta nu era atunci.

Iulia Sibiescu: Ce credeți? Habar nu am.

Vecinii au refuzat să-și dea acordul pentru un astfel de centru. Cei care sunt gard în gard cu imobilului familiei Laufer se plâng de condițiile în care sunt îngrijiți cei din centru, dar și de țipetele constante. Vecinii spun că primii beneficiari ar fi fost aduși cu mult timp înaintea primii autorizației DSP.

Ana, vecină: "Noi am văzut primele mișcări în octombrie, îi aduceau cu duba noaptea, oamenii sunt instituționalizați, sunt închiși non stop. În curte este o piscină care până acum nu a fost îngrădită, dar pentru că am făcut sesizări au îngrădit și piscina."

Discuție telefonică vecinii centrului - reporter

Vecin: I-au luat pe toți și au lipsit o lună, nu mai știu când.

Reporter: Când ați făcut sesizările?

Vecin: Da, dar asta se întâmpla în primăvară.

Un alt vecin: De fiecare dată când a venit poliția, au zis că totul e în regulă.

Digi24 a încercat să ia legătura și cu proprietarul casei, Dan Laufer, tatăl lui Ilan Laufer, fost ministru în Guvernul Tudose.

Dan Laufer: Această clădire a fost în urmă cu 8 luni, 7 luni, s-a făcut contract de cumpărare-vânzare către o terță persoană și un contract de comodat.

Reproter: În momentul în care vorbim proprietatea încă vă aparține. 

Dan Laufer: Eu nu mai am responsabilitatea a ceea ce se întâmplă acolo.

Actele însă îl contrazic. Cartea funciară a imobilului arată că proprietatea aparține în continuare lui Dan Laufer. Mai mult, aceasta nu poate fi vândută sau închiriată.

Centrul pentru persoane cu dizabilități din Corbeanca este gestionat de Asociația Căminul de Bătrâni Romantic Club.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri