Exclusiv Barbu: „Îmi doresc ca în orice familie cu venituri mici și medii, copiii să nu mănânce o jumătate de cozonac, ci doi cozonaci”

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, la Digi24.ro
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, la Digi24.ro. Foto: Digi24.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a spus la Interviurile Digi24.ro că dorește prelungirea măsurii de plafonare a prețului alimentelor de bază și extinderea listei produselor incluse, astfel încât românii să-și poată cumpăra mâncare la prețuri decente pentru sărbătorile de iarnă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am discutat cu retailerii, le mulțumesc că la aprobarea ordonanței ne-am comportat ca niște colegi. Guvernul nu va lua nicio decizie decât în baza dialogului pe care îl purtăm. Ne dorim prelungirea acestor măsuri, pentru că sunt foarte bune. 60% din cele 15 categorii de produse le folosesc românii cu venituri mici și medii din România”, a spus Barbu.

„Am înțeles că și Franța a preluat modelul nostru și a plafonat prețul pentru 5.000 de produse. În România, în cele 15 categorii sunt foarte multe produse, la pâine sunt aproape 500. Chiar dacă nu va fi o prelungire printr-un act normativ, ci va fi un acord încheiat cu retailerii și procesatorii...”, a explicat ministrul.

„Mulți au făcut glume în media că Barbu a găsit cozonacul care să fie introdus în... Românii consumă de sărbători între 7 și 9 milioane de cozonaci. Îmi doresc ca în orice familie cu venituri mici și medii, copiii acestor familii să nu mănânce o jumătate de cozonac, ci să mănânce doi cozonaci. Să fiți siguri că acest produs va fi adăugat în plafonare pe adaos comercial și alte produse pe care românii le vor folosi de sărbătorile de iarnă. Ne dorim ca românii cu venituri mici și medii să aibă niște sărbători decente și să cumpere alimente românești la prețuri corecte”, a adăugat ministrul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri