Exclusiv Digitalizarea Digitalizării. Burduja: Renunțăm aproape de tot la hârtie. Informațiile secrete rămân în format clasic

Data actualizării: Data publicării:
GettyImages-hartii hârțogăraie birocrație documente
Sursa foto: Getty Images

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a afirmat miercuri, la Interviurile Digi24.ro, că se lucrează la un sistem care va digitaliza ministerul pe care îl conduce și că speră ca din 18 mai acesta să fie lansat.

Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării: Renunțăm aproape de tot la hârtie. Am mai spus-o și public, primul șoc în prima zi în acest minister a fost că veneau la mapă multe hârtii. Ele vin în continuare, dar am demarat un proiect de digitalizare a fluxului de documente.

Nu este un proiect simplu, pentru că practic trebuie să ai toate fluxurile administrative din minister într-o arhitectură de program specifică ministerului.

Beneficiile sunt enorme. Nu e vorba doar că voi semna electronic, din fața unui ecran și nu pe hârtie, în foarte multe exemplare. E vorba că ai o vizibilitatea asupra fiecărui document, fiecărui document de lucru, nu va mai exista expresia „s-a pierdut pe circuit”, vom ști în fiecare moment unde este o anumită lucrare, cât a stat la fiecare direcție, cine și-a făcut și cine nu și-a făcut treaba.

Din 18 mai, noi încercăm să ne încadrăm cu ziua Porților Deschise și să vă arătăm și cum funcționează acest sistem intern al managementului documentelor. Sper să ne încadrăm, că nu este simplu.

Alexandru Rotaru, jurnalist Digi24.ro: Veți exporta modelul de digitalizare și la alte ministere?

Noi ne-am dori să facem acest lucru. L-am văzut ca pe un fel de proiect pilor, să vedem dacă un minister se poate digitaliza și poate scoate majoritatea fluxurilor. Unele fluxuri, care țin de informații cu caracter confidențial vor rămâne, în primă fază cel puțin, în format clasic, pe hârtie.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri