Exclusiv Mircea Fechet: Pădurile vor fi păzite de firme de pază sau de jandarmi, din toamnă

Data actualizării: Data publicării:
padure cu copaci inalti si iarba verde
Foto: Profimedia Images

Pădurile vor fi păzite de firme de pază sau de jandarmi, iar fiecare ocol silvic va putea încheia contracte în acest sens, a spus Ministrul Mediului, Mircea Fechet, la Interviurile Digi24.

Este vorba despre una din modificările aduse Codului Silvic, a precizat ministrul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am introdus ca paza pădurii să poată fi asigurată și de alte entități. Pădurea ar trebui să fie păzită de oameni care cu asta să se ocupe. Vor fi jandarmi sau firme de pază. Contractele pot fi atribuite de fiecare ocol silvic în parte. Eu cred că din această toamnă putem să avem un nou Cod Silvic. Din toamnă putem să avem pază la păduri”, a spus Fechet.

Ministrul a adăugat că în noul Cod Silvic vor crește și pedepsele pentru cei care taie lemne ilegal din păduri.

„Noutățile se referă la tăierile la ras. O să extindem protecția la aproape jumătate din cele 7 milioane de hectare. O altă măsură foarte importantă se referă la descurajarea furtului de masă lemnoasă. Astăzi, un transport de lemn furat, dacă se constantă la măsurătoare că e mai puțin de 10 metri cubi de lemn, e amendă ca și cum nu ar fi purtat centură de siguranță. După modificare, dacă cineva umblă cu 3 metri cubi în acte și ești prins cu 4 metri (mai mult de 20%) e faptă penală și se confiscă mașina”, a explicat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri