Exclusiv Nicușor Dan: Toată Piața Unirii va fi decopertată. O să fie o mare problemă de trafic, dar e inevitabil. Riscul este să cadă planșeul

Data actualizării: Data publicării:
fantana arteziana la piata unirii
Toată Piața Unirii va fi decopertată pentru refacerea planșeului de peste râul Dâmbovița. Foto: Profimedia

Toată Piața Unirii va fi decopertată pentru refacerea planșeului de peste râul Dâmbovița. Lucrările vor dura un an și jumătate sau doi și vor fi săpate inclusiv o parte din fântânile de la Piața Unirii, a spus primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, la Interviurile Digi24.ro. Lucrările vor provoca haos în trafic, dar lucrarea trebuie făcută, pentru că în caz contrar există riscul să se prăbușească planșeul, a explicat el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Zona Unirii va fi decopertată. Pentru moment, problema pe care o avem acolo este cu planșeul, care este foarte degradat. Planșeul urmează cursul râului Dâmbovița. Deasupra planșeului este și metroul și Pasajul”, a spus el.

Nicușor Dan a spus că există trei faze ale proiectului - o expertiză preliminară care s-a finalizat, după care urmează o expertiză care a început și care o să spună care este soluția optimă, iar apoi vor fi începute lucrările.

„Și aici există două variante - să se decoperteze tot și să se pună alt planșeu. Metroul trece pe lângă, dar nu va fi afectat. Este în responsabilitatea sectorului 4. Deci, prima variantă să se sape tot, a doua să se facă lucrări de întreținere. Din ce înțeleg se merge spre varianta în care se sapă tot și se pune un planșeu nou”, a explicat el.

„Lucrările vor dura un an și jumătate - doi. Vom avea intersecția de la Unirii blocată. Va trebui să găsim niște metode de ocolire. După ce o să avem expertiza o să facem o evaluare a traficului și a metodei de a devia traficul. O să fie o mare problemă de trafic, dar e inevitabilă. Nu poți să aștepți până o să cadă planșeul. Riscul este pur și simplu să cadă planșeul”, a susținut el.

Nicușor Dan a adăugat că inclusiv o parte din fântânile din Piața Unirii, renovate recent, vor fi săpate.

„Reparația presupune și reconstrucția zonei. Proiectul va presupune și readucerea la starea inițială”, a mai spus primarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri