Alec Baldwin vântura o armă pe platoul filmului "Rust" înainte să fie împușcată mortal directoarea de imagine

Data actualizării: Data publicării:
alec baldwin pe platoul de filmare
Alec Baldwin va fi acuzat de omor involuntar după uciderea directorului de imagine pe platoul de filmare. Foto: Profimedia Images

Actorul Alec Baldwin vântura o armă pe platoul de filmare unde o persoană a fost împușcată mortal în 2021, potrivit informațiilor din timpul procesului armurierului peliculei "Rust", informează BBC.

În imaginile video prezentate la procesul armurierului Hannah Gutierrez-Reed, Alec Baldwin îi mai spune acesteia să încarce mai repede arma.

Hannah Gutierrez-Reed a pledat nevinovat la acuzațiile de omor prin imprudență și manipularea dovezilor.

Alec Baldwin ținea în mână arma când s-a declanșat, însă spune că n-a apăsat pe trăgaci. Acuzațiile de omor prin imprudență la adresa actorului au fost retrase în aprilie 2023, însă au fost reintroduse în ianuarie de procuratura statului New Mexico, după ce ar fi fost găsite noi dovezi. El a pledat nevinovat la acuzațiile procuraturii. Alec Baldwin, care era și producătorul filmului "Rust", va fi judecat într-un proces separat în luna iulie.

Directoarea de imagine Halyna Hutchins a murit pe platoul de filmare al filmului "Rust" din statul New Mexico, în octombrie 2021, după ce a fost împușcată.

În filmarea prezentată în instanță, Alec Baldwin gesticulează cu un pistol încărcat cu gloanțe oarbe și trage cu arma la mică distanță de operatorii camerelor, a relatat AFP.

Totodată, o întreabă pe armurierul Hannah Gutierrez-Reed de ce nu are mai multe arme pregătite. După ce regizorul a spus "Tăiați", Baldwin spune "Încă una, încă una, încă una! Acum! "Reîncărcați!". Mai spune "Ar trebui să avem două arme și ambele să fie reîncărcate".

Procurorii susțin că că Alec Baldwin a pus în pericol siguranța celor prezenți grăbind producția.

Expertul în arme Bryan Carpenter, martor al acuzării, a spus că Hannah Gutierrez-Reed nu trebuia să se lase grăbită. "Să te grăbești cu armele de foc și să îi ceri cuiva să se grăbească cu armele de foc nu este normal, nici acceptabil". Întrebat despre momentul în care Alec Baldwin le arată membrilor echipei de filmare cum o să țină arma, Carpenter a spus: "Folosește arma ca un arătător".

Unul dintre regizorii asistenți, Dave Halls, a depus mărturie și l-a apărat pe actor. "Niciodată Alec Baldwin n-a grăbit pe nimeni". El a mai spus că, într-un final, el este vinovat pentru că nu a făcut o verificare finală asupra armei. Anul trecut, Halls a acceptat acuzațiile procuraturii, de neglijență cu o armă mortală, și a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare.

În calitate de armurier, Hannah Gutierrez-Reed răspundea de armele de pe platoul de filmare și riscă până la trei ani de închisoare dacă va fi găsită vinovată.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri