Capul personajului C-3PO din „Războiul Stelelor” a fost vândut cu 843.750 de dolari la o licitație în SUA

Data actualizării: Data publicării:
Star Wars C-3PO heads up blockbuster Hollywood auction
Capul lui C-3PO a fost realizat din "fibră de sticlă foarte subţire" și este alcătuit din trei părţi separate care se întrepătrund. Sursa foto: Profimedia Images

Capul personajului C-3PO aflat în colecţia privată a actorului din "Star Wars" Anthony Daniels a fost vândut pentru suma de 843.750 de dolari la o licitaţie organizată în Statele Unite, relatează joi DPA/PA Media, preluată de Agerpres.

Recuzita prețioasă din "Star Wars: Episode VI - Return Of The Jedi" (1983) făcea parte din colecția privată a actorului Anthony Daniels, care l-a interpretat pe îndrăgitul robot stelar de protocol C-3PO.

Daniels şi-a exprimat speranţa că obiectele de colecţie îşi vor "găsi noi case unde să fie expuse, respectate şi apreciate de fani".

Potrivit casei de licitaţii Propstore, capul a apărut în "mai multe scene" din filmul regizat de Richard Marquand, cu un scenariu semnat de Lawrence Kasdan şi George Lucas.

Capul, care ar fi fost realizat din "fibră de sticlă foarte subţire", este alcătuit din trei părţi separate care se întrepătrund, iar ochii se aprind "la activarea unui comutator intern", a precizat casa de licitaţii.

Capul personajului C-3PO, cu o valoare iniţială estimată la 500.000-1 milion de dolari, a avut opt oferte, însă nu a fost făcut public numele persoanei care a licitat suma cea mai mare.

Casa de licitaţii a declarat anterior că robotul stelar din "Star Wars" are "unul dintre cele mai uşor de recunoscut design-uri din cinematografie" şi l-a descris drept "unul dintre cele mai importante artefacte din franciză care ajunge pe piaţă".

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri