Imaginea de pe Google Maps de la care a pornit o dezbatere aprinsă. Ce este, de fapt, triunghiul negru din mijlocul oceanului?

Data actualizării: Data publicării:
Imaginea de pe Google Maps
Imaginea de pe Google Maps FOTO: Reddit/ kokoblocks

Pentru cei mai mulți oameni, Google Maps este un instrument util pe care îl folosesc pentru a ajunge din punctul A în punctul B. Dar pentru un grup mic de curioși este o sursă de mistere.

Dacă te uiți cu mare atenție, poți găsi imagini ciudate, care par să ascundă ceva ce nu poate exista în realitate. Sau poate fi doar un semn că Google Maps nu funcționează bine. În ambele situații, se iscă dezbateri aprinse, care sunt uneori foarte amuzante.

Asta s-a întâmplat și atunci când un utilizator Reddit a descoperit, în timp ce folosea Google Maps, ceea ce pare să fie o gaură neagră, de formă dreptunghiulară, în mijlocul oceanului Pacific, potrivit Insider. „Ce dracu este asta”, a scris acesta. „Nu seamănă deloc cu o insulă”.

Mulți au presupus că imaginea a fost cenzurată de Google, pentru că acolo ar fi o bază militară secretă. Presupunerea are o logică, pentru că Google ascunde adesea locațiile „sensibile”, cum ar fi bazele militare sau curțile închisorilor, potrivit Live Science.

Alții au spus că ar putea fi un vulcan subteran. Iar alți utilizatori au spus că ar putea fi insula din serialul TV „Lost”.

Până la urmă, misterul a fost elucidat: pata neagră de pe Google Maps este Insula Vostok, aflată la nord-est de Noua Zeelandă, care aparține Republicii Kiribati, o națiune insulară din Pacificul Central care include 33 de atoli și insule de corali.

Dar de ce este atât de neagră? „Ceea ce vedeți ca fiind negru este de fapt verde foarte închis. Este o pădure foarte densă de arbori Pisonia”, a explicat un utilizator Reddit.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri