În premieră la Digi World, documentarul “100 de baloane pentru România”, 1 septembrie 2019, ora 20:00

Data publicării:
DCIM100MEDIADJI_0004.JPG
DCIM100MEDIADJI_0004.JPG

Filmul 100 de baloane pentru România”, o producție originală Digi Documentare realizată în an centenar la Maramureș Balloon Fiesta, va fi difuzat în premieră la Digi World, duminică, 1 septembrie 2019, ora 20:00. Documentarul spune povestea “zburătorilor” care, la cea de-a cincea ediție a “festivalului bucuriei”, s-au ridicat deasupra Maramureșului cu 100 de baloane cu aer cald.

Filmul realizat împreună cu organizatorii Maramureș Balloon Fiesta este unul dintre proiectele prin care Digi Documentare prezintă aspecte ale vieții sociale și culturale a României. Ne asumăm, cu bucurie, rolul de povestitori ai acestor fragmente din viețile noastre care ne aduc seninătate, împlinire, safisfacție. Descoperim, alături de partenerii noștri, muzee inedite, colecții speciale, secrete ale unora dintre cele mai cunoscute scene muzicale, teatrale, galerii din țară. Toamna aceasta vom mai oferi telespectatorilor cel puțin încă o surpriză din lumea artelor spectacolului. Colegii mei au petrecut aproape un an în culisele uneia dintre cele mai importante instituții de cultură românești. Vom reveni, în curând, cu mai multe detalii”, a declarat Bogdan Chirițoiu, manager Digi Documentare.

DCIM107GOPRO
DCIM107GOPRO

”Ne bucurăm pentru primul film documentar din România despre lumea baloanelor cu aer cald, realizat în cadrul festivalului nostru, Maramureș Balloon Fiesta. Este un film foarte reușit, vesel și plin de bucurie, dar și educativ. Reușește să împartă secretele și tainele acestor dragoni ai aerului, inofensivi și plini de magie și ale piloților care îi mânuiesc cu pricepere. Felicitări, Digi Documentare, pentru o poveste bine spusă.”, Loredana Hurley, organizator Maramureș Balloon Fiesta.

Invitați din Europa și localnici curioși au survolat Țara Lăpușului cinci zile la rând, suficient timp să ne dezvăluie legenda primul balon cu aer cald, secretul balonului care parcă zboară invers și impresiile primului zbor deasupra propriei case. Maramureșul istoric împânzit de baloane colorate și aventurile piloților veniți din Franța, Polonia, Republica Moldova sau Olanda pentru a cincea ediție a festivalului maramureșean se văd în premieră la Digi World, duminică, 1 septembrie 2019, de la ora 20:00.

Televiziunea Digi World este parte a grupului Digi | RCS & RDS. Grupul Digi mai deține televiziunile Digi24, Digi Sport 1, 2, 3, și 4, postul de filme (pay-tv) Film Now, primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, televiziunile tematice Digi Animal World și Digi Life și televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio Pro FM, Digi FM, Dance FM și Chill FM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri