Juriul nu l-a găsit vinovat pe Robert De Niro în procesul cu fosta asistentă, dar compania lui trebuie să plătească

Data publicării:
robert de niro și asistenta care l-a dat in judecată
Compania Canal Productions a dat-o la rându-i pe Robinson în judecată pentru 6 milioane de dolari. Colaj foto: Chase Robinson și Robert De Niro / Sursa foto: Profimedia Images

Compania lui Robert De Niro trebuie să plătească unei foste angajate, care a fost și asistenta actorului, 1,2 milioane de dolari. Juriul care a decis în procesul intentat pentru acuzații de discriminare de gen și represalii, a pus capăt astfel unui proces care a durat ani de zile, transmite BBC.

Decizia juriului pune capăt unei bătălii juridice de ani de zile între actorul Robert De Niro și Graham Chase Robinson, care a început după demisia ei de la Canal Productions.

Chase Robinson l-a dat în judecată pentru 12 milioane de dolari, susținând că a fost abuzată, înjosită, plătită prost și tratată ca „soția de birou” a lui De Niro.

Dar jurații nu l-au găsit pe actor personal răspunzător în procesul civil.

Robinson a fost pe ștatul de plată al lui De Niro timp de 11 ani. Angajată ca asistent personal în 2008, ea a fost promovată ulterior în funcția de vicepreședinte de producție și finanțe la companie.

Dar, după ce a demisionat în 2019, ea l-a dat în judecată pentru „stres emoțional și vătămare a reputației”, susținând că el a făcut adesea „comentarii vulgare, inadecvate și legate de gen” și i-a atribuit sarcini „stereotipic feminine”.

El a insistat că nu a fost niciodată abuziv și, deși a recunoscut că a fost uneori mai dur, a negat acuzațiile doamnei Robinson.

Compania Canal Productions a dat-o la rându-i pe Robinson în judecată pentru 6 milioane de dolari, acuzând-o că a folosit abuziv fondurile biroului, că a furat din proprietatea companiei și că a transferat peste 450.000 de dolari în mile aeriene în contul ei personal.

Dar, după opt zile de mărturie și cinci ore de deliberare asupra pretențiilor de judecată, juriul nu a găsit-o pe Robinson responsabilă pentru niciuna dintre pretențiile firmei lui De Niro.

Actorul nu se afla în sala de judecată când verdictul a fost citit cu voce tare, joi.

Chase Robinson a fost văzută zâmbind în timp ce decizia a fost pronunțată și și-a îmbrățișat avocații după ce jurații au părăsit sala, a raportat Associated Press.

Avocatul ei a declarat pentru BBC că a fost „încântat că juriul a văzut ceea ce am văzut noi”.

„Nu numai că doamna Robinson a câștigat împotriva Canal Productions, dar juriul i-a dat dreptate complet doamnei Robinson, considerând că pretențiile lui De Niro împotriva ei sunt lipsite de fond”, a spus avocatul David Sanford.

În două zile petrecute în tribuna martorilor, De Niro a recunoscut că a certat-o ocazional și și-a ridicat vocea în prezența ei, dar a spus că „nu a fost niciodată abuziv, niciodată!”.

Dar, într-o explozie dramatică, el s-a uitat direct la ea și i-a strigat „rușine să-ți fie” în sala de judecată.

De Niro a recunoscut apoi că i-a cerut să-l scarpine pe spate de cel puțin două ori, dar a respins orice întrebare legată de acest subiect spunând: "Ok, de două ori? M-ai prins!"

El a mai spus în instanță că ea a avut pretenții din ce în ce mai mari, determinându-l să-i mărească salariul și să-i ofere funcții mai bune, chiar dacă responsabilitățile ei au rămas în mare parte aceleași.

La rândul ei, la tribunal, Chase Robinson a spus că De Niro a cerut ca ea să fie contactată prin telefon la orice oră, inclusiv de sărbători, și că a țipat la ea în mai multe ocazii.

Ea a susținut că a renunțat la serviciu după o „cădere emoțională și mentală” care a făcut-o să simtă că a atins „exasperarea” și că a suferit anxietate și depresie.

„Nu am o viață socială”, a spus ea. „Mi-am pierdut viața. Mi-am pierdut cariera. Mi-am pierdut independența financiară. Am pierdut totul."

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri