Arca lui Noe din Transilvania

Data publicării:
iepuras

Există un loc în România unde ai impresia că eşti pe Arca lui Noe. Cerbi, lame, păsări emu, și cameruneze şi alte 300 de animale pot fi mângâiate, hrănite şi fotografiate într-un parc creat de un român care a crescut în Germania şi nu a uitat niciodată unde s-a născut, relatează Digi24.

La 15 kilometri de Cluj-Napoca, ascunsă în pădure, „Moara de Vânt” este singurul parc de animale de mângâiat din Transilvania, cum îl numeşte fondatorul lui, Wilhem Dietrich. Bărbatul ţine atât de mult la locatarii fără cuvinte încât i-a botezat pe fiecare. Acolo găsim lamele Nicuşor şi Elena şi mulţi prieteni de-ai lor.

„I-am botezat Nicu şi Elena că avem regele Mihai și regina Maria, avem vierul Berluscconi și măgărușii Shakira și Juanita și Tequila”, spune Wilhem Dietrich, proprietarul parcului de animale.

Pe lângă iepuraşi, fazani, păuni, căprioare, cerbi, lame, văcuţe pitice ori maimuţe, la "Moara de Vânt" trăiesc şi peste 20 de specii de papagali coloraţi şi păsări cu triluri încântătoare.

Dacă papagalii pot fi doar admiraţi, animalele adoră să fie mângâiate. Ce-i drept, numai dacă au chef de oaspeţi. Îngrijitorii ne-au vândut însă un pont: devin foarte prietenoase dacă primesc ceva bun de mâncare.

„E prima dată când venim în sezonul ăsta, îi minunat, îi minunat! Pentru copii, pentru tineri, oricine iubește animalele”, spune vizitator.

Este foarte atractiv şi animalele îs foarte prietenoase și foarte bine îngrijite”, adaugă o vizitatoare.

Indiferent de vârstă, cei care adoră animalele nu se pot plictisi.

„Călăria pe cal mare, pe ponei copiii. Avem un trenuleț cu care-i plimbăm prin parc, avem trambulină, avem un parc de cățărat aici, vizavi este parcul de minigolf”, spune Wilhem Dietrich, proprietarul parcului de animale.

Wilhelm Dietrich a început să lucreze la Arca lui Noe de lângă Cluj-Napoca în 2009. A cumpărat două hectare şi jumătate de teren şi le-a transformat în casă pentru animale.

Încet, încet, a extins parcul: acum este de trei ori mai mare.

„Răcini şi de tufe pe-aici şi a trebuit să le tăiem. Restul vine de la sine. Tot faci, faci, faci. Nici nu-ţi dai seama. Plăcerea face toate”, afirmă Wilhem Dietrich, proprietarul parcului de animale.

Anul trecut, parcul de animale de la Sălicea a primit peste 60.000 de turiști. Şi aşteaptă mereu să fie descoperit de alţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri