Sari la conținut

Barza Ela s-a întors la Cărpiniş și poate fi urmărită live

Duel virtual între animale sălbatice pe Facebook. Şi din fericire nu e vorba despre violenţă, ci despre lupta unei berze cu un urs panda, pentru vizualizări pe transmisiunile live pe Facebook. O barză de la noi, dintr-o comună din Timiş a fost foarte aproape să o depăşească pe celebra ursoaică Panda Bao Bao, recent mutată din America, în China.

Începem cu Ela, pentru că aşa se pare că se numeşte vedeta newsfeedurilor de azi de pe Facebook. Barza s-a întors ieri în România şi a aterizat în cuibul de la Cărpiniş, judeţul Timiş. Prima zi în cuibul monitorizat video non-stop a fost urmărit live de zeci de mii de utilizatori.

Vârful de trafic întregistrat azi a fost de circa 700 de urmăritori simultan. 27 de mii de persoane s-au uitat însă în ultimele 24 de ore cum barza vine şi pleacă, îşi curăţă penajul sau se bucură liniştită de soare şi vremea bună.

Barza noastră a fost învinsă la o diferenţă mică, vreo 200 de utilizatori care au privit simultan, de ursoaica Bao Bao. New York Times a transmis live pe Facebook debutul vedetei în noua ei casă din China. Ursoaica şi-a trăit primii trei ani din viaţă la grădina zoologică din Washington dar a fost relocată la sanctuarul pentru urşi panda din Chengdu, China. 900 de oameni i-au privit simultant primele minute de adaptare şi 48 de mii au văzut înregistrarea, în doar o oră.

Dacă vreţi să vă bucuraţi de imagini live cu păsări observate în mediul lor natural, puteți cu ajutorul camerelor Wildlife Romania