Câine călcat intenționat cu mașina: „Ar fi putut să dea și peste un copil. Nici măcar urmă de frână”

Data publicării:
caine
Câine călcat intenționat cu mașina: „Ar fi putut să dea și peste un copil. Nici măcar urmă de frână”. Foto: Captură video

Numărul cazurilor de cruzime împotriva animalelor este în creștere. Câini călcați intenționat cu mașina, animale terorizate de petarde sau în care s-ar fi tras cu pistol airsoft, pisici abandonate sau câini ținuți fără hrană și apă suficiente. Acestea sunt doar câteva dintre cazurile recent descoperite de autorități.

În fiecare zi, în România, cel puțin cinci animale sunt victime ale oamenilor fără suflet. În Prahova, un câine a scăpat ca prin minune după ce un bărbat l-a lovit cu mașina. Un om care trecea pe stradă a sunat la 112 iar șoferul s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de rănire cu intenție a animalelor.

Un caz identic a avut loc și în Capitală.

Alexandru - proprietar câine: Au venit niște prieteni la noi și au lăsat poarta întredeschisă. Soția a strigat închide poarta și a ieșit câinele. Cineva cu mașina a dat peste el. Ar fi putut să dea și peste un copil, să nu frâneze. Nici măcar urmă de frână.

Alte cazuri șocante vin din Argeș. Un bărbat a tras cu pistolul airsoft în câinii vecinului iar o femeie s-a ales cu o amendă uriașă, de 12.000 de lei, după ce a abandonat doi pui de pisică pe câmp. Alți patru câini erau ținuți în condiții inumane: fără hrană și apă suficientă.

Cristian Cristea - medic veterinar: Vorbim de un stres psihic în urma șocului, sunetului pe care o poate produce pentru un animal. Un pui care n-a fost crescut de mamă va avea un sistem imunitar slab, nu va reuși să se dezvolte și nu va știi să se descurce.

Specialiștii spun că cei care maltratează animalele au probleme grave de comportament dar și de educație.

Gelu Duminică - sociolog: Omul are și latura asta destul de dură și destul de crudă. Omul devine bun dacă este învățat să fie bun. Trebuie să ne uităm la valorile pe care le transmitem copiilor de când sunt mici.

În primele 6 luni ale acestui an au fost peste 1.000 de dosare penale pentru maltratarea animalelor. Cei care au informații despre astfel de cazuri pot apela numărul de urgență 112. Dacă nu este nevoie de intervenție imediată, poate fi trimisă o petiție pe site-ul Poliției Române.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri