Descoperire macabră: Patru fetuși de tigru au fost găsiți într-un borcan

Data actualizării: Data publicării:
fetusi-tigru-indonezia

Cinci persoane au fost arestate în Indonezia pentru braconaj, după ce autoritățile au găsit asupra lor patru fetuși de tigru într-un borcan și o blană de tigru de Sumatra, specie amenințată cu dispariția.

Deocamdată este neclar dacă cei patru pui morți au vreo legătură cu tigrul adult a cărei blană a fost găsită împreună cu borcanul în care se aflau cei patru fetuși de tigru, relatează BBC, care menționează că în sălbăticie mai sunt circa 400 de exemplare de tigri de Sumatra.

Puii de tigru nu văd în primele luni de viață și sunt dependenți de mama lor în toată această perioadă.

Doi dintre suspecți ar fi fost vânzătorii și ar putea primi o pedeapsă maximă de până la 5 ani de închisoare și o amendă de 100 de milioane de rupii, sumă echivalentă a peste 7.100 de dolari americani. Autoritățile indoneziene au mai anunțat că au acționat în urma primirii unui pont.

Potrivit agenției de monitorizare a animalelor sălbatice Traffic, braconajul este responsabil de moartea aproape 80% dintre exemplarele de tigri de Sumatra, o subspecie de tigru numită Sunda. Aproximativ 40 de tigri din această specie sunt uciși anual.

În anumite zone din Asia, unele părți de tigru, precum oasele, sunt considerate a avea calități medicinale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri