După imaginile cu ursoaica ce se plimbă în cerc, Primăria din Piatra Neamț întreabă localnicii dacă mai vor Grădină Zoologică în oraș

Data publicării:
urs care se plimba in cerc
Un ONG a făcut publice imagini emoționante cu un urs care se plimbă în cerc într-o rezervație unde a fost adus după 20 de captivitate la Grădina Zoologică Piatra Neamț. FOTO: Facebook

Primăria orașului Piatra Neamț face un sondaj local pentru a afla dacă localnicii mai vor grădină zoologică, după ce pe rețelele sociale s-au viralizat imaginile cu un urs traumatizat după 20 de ani petrecuți la pacul zoo din oraș. Ursoaica Ina, deși este în libertate acum, la rezervația de urși de la Zărnești, continuă să se plimbe în cerc, într-un spațiu restrâns, așa cum se obișnuise în captivitate.

Sondajul din Piatra Neamț a fost inițiat de primarul orașului, Andrei Carabelea, scrie Mediafax. „Îmi doresc să implic fiecare cetățean în buna dezvoltare și administrare a orașului nostru! Acum câteva săptămâni am văzut cu toții imagini care ne dezvăluie efectele gratiilor asupra comportamentului ursoaicelor Ina și Anca. De aceea, vreau să vă consult public cu privire la utilitatea grădinii zoologice din Municipiul Piatra-Neamț. Astfel, vă rog să acordați câteva secunde pentru a completa chestionarul de mai jos!”, a anunțat edilul pe Facebook.

Astfel, locuitorii sunt invitați să răspundă la trei întrebări: 

  • Cum evaluați importanța, oportunitatea sau necesitatea grădinii zoologice din Piatra Neamț?
  • Cât de des vizitați grădina zoologică?
  • Doriți funcționarea, în continuare, a grădinii zoologice?

Recent, membrii unei asociații au publicat pe Facebook imagini cu un urs care se plimbă la nesfârșit în cerc. Experții au explicat că ursul, aflat acum într-o rezervație, a suferit o traumă și nu se mai poate adapta la viața în libertate după ce a stat 20 de ani în captivitate la Grădina Zoologică din Piatra Neamț.

„Când mergeți la o grădină zoologică care are spații minuscule pentru animale, să vă aduceți aminte de mișcările Inei! Mintea ei a rămas captivă într-o cușcă imaginară, aceeași care a ținut-o prizonieră timp de 20 de ani. Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindecă și nu se uită niciodată!”, este mesajul emoționant transmis de asociație pe pagina de Facebook.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri