Sari la conținut

VIDEO. Povestea vidrei crescute pe balcon

Un pui de vidră a trăit, în cele 2 luni de viaţă, experienţe demne de un film de acţiune. A fost salvat, în ultima clipă, de la o moarte aproape sigură şi a călătorit sute de kilometri până să ajungă înapoi, aproape de mediul său natural.

Puiul de vidră orfan e singurul supravieţuitor al familiei sale. Doi fraţi ai săi au fost omorâţi cu pietre, în apropierea vizuinei, de un grup de copii, care credeau că aruncă în joacă cu bolovani după şobolani.

Asta se întâmpla luna trecută, undeva în comuna Broşteni, din Suceava. Un trecător, care i-a văzut pe copii, a intervenit la timp pentru a salva unul dintre puii de vidră. L-a luat şi l-a dus acasă la mama sa, o bătrână care l-a ţinut câteva zile într-un graj şi, neştiind cum să-l îngrijească, a încercat să-l hrănească cu boabe de porumb. Puiul, de o lună, fără dantură dezvoltată, nu a reuşit să mănânce nimic, cerealele nefiind de altfel unul dintre alimentele obişnuite acestei specii. Femeia s-a văzut depăşită şi a vorbit cu un paznic de vânătoare din zonă să îi găsescă un cămin. În acest timp, în comună, a venit în vacanţă o familie de bucureşteni care s-a ataşat de animalul sălbatic, devenit destul de domesticit între timp. La finalul concediului, oamenii l-au luat cu ei la Bucureşti.

Aici a început o existenţă total atipică pentru o vidră. Dormea pe balcon, făcea baie în cadă, se juca pe canapea, întocmai ca un animal de companie. La sfârşitul lunii trecute, omenii şi-au dat seama că nu o pot îngriji aşa cum are nevoie şi au apelat la o asociaţie specializată în salvarea animalelor sălbatice.

Acum locuieşte într-un perimetru apropiat de mediul său natural, în Focşani, la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice. Vidra va fi eliberată în sălbăticie atunci când va fi pregătită să se hrănească şi să supravieţuiască independent.

Nu uitaţi, dacă aveţi imagini sau informaţii care pot deveni o ştire, ne puteţi scrie pe siteul nostru digi24.ro, la secţiunea Digivox, pe email ori pe contul nostru de Facebook. Ne puteţi trimite imagini pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care transmiteţi.