Directorul de multinațională îndrăgostit de România

Data actualizării: Data publicării:
familia kearvell

România a devenit „acasă” pentru un britanic care investeşte timp şi suflet în ţara noastră. Ajută copiii din zonele defavorizate şi îşi învaţă fiicele să-i iubească pe cei jur.  

A trăit în Anglia, Belgia, Rusia, Qatar şi Dubai, dar a fost cucerit de România. Este fascinat de istoria ţării noastre, iubeşte tradiţiile din Bucovina şi munţii din Azuga, unde a schiat pentru prima dată. Daniel Kearvell este directorul unei multinaţionale, pe care job-ul l-a adus în România. De curând, a scris şi o carte pentru copii, inspirat de fiica lui cea mare, Maya.

Cântă, dansează, fac lecţii şi povestesc ce au făcut peste zi, ca orice familie obişnuită, care se adună seara acasă. Ceva este, însă, diferit la ei. Vorbesc când rusă, când engleză şi, uneori, adaugă câte un cuvânt în limba română.

Sofia: Iubesc.

Maya: Papanaşi.

- Papanaşi. Cum poţi să nu iubeşti papanaşii?

- Ce spui, dacă oamenii te întreabă de unde eşti? E o întrebare grea.
- România. Mama e din Rusia, tata e din Anglia, noi ne-am născut în Qatar şi locuiesc în România.

România este ţara de suflet pentru familia Kearvell. Au ajuns aici în urmă cu aproape şase ani. Daniel este CEO-ul unei multinaţionale, iar compania îl relochează, o dată la câţiva ani. După ce a trait în Rusia, Belgia şi Emiratele Arabe, România a fost dragoste la prima vedere. Şi a devenit „acasă”.

Maya Kearvell, copil: Eu iubesc România.

Maria Kearvell, mama: Este o ţară frumoasă, călătorim mult. Şi ne plac munţii, oraşele mici.  Viaţa la ţară e foarte frumoasă. Sofia a învăţat cum să mulgă vaca.

Daniel Kearvell, tată: Istoria este foarte interesantă, cultura este foarte interesantă, e un amestec de tipuri de oameni, la ţară e frumos, climatul este fantastic. Eu sunt din Anglia şi acolo plouă mereu.

Maya Kearvell: Îmi place România pentru că poţi merge şi la schi, şi la plajă.

Daniel Kearvell: Am venit în România pentru trei ani, apoi s-au transformat în patru, apoi în cinci, apoi în şase. Deci, m-am oprit din a face predicţii. Ce pot să spun este că suntem foarte fericiţi în România. Niciodată să nu spui niciodată.

Daniel spune că România are câte puţin din toate - cultură, tradiţii, peisaje, istorie. Toate, fascinante. Dar cel mai mult îi plac oamenii. Românii l-au ajutat să se integreze şi să se simtă ca acasă într-o ţară atât de diferită de a lui.

Daniel Kearvell: Pentru mine, România este în inima Europei şi oamenii sunt amabili şi vorbesc foarte bine limbi străine, în special engleză. Eu am fost surprins.

Maria Kearvell: Românii sunt oameni foarte inteligenţi. Am întâlnit o mulţime de oameni talentaţi, iar oamenii sunt prietenoşi şi deschişi.

Sunt şi câteva lucruri care nu le plac la noi în țară.

Maria Kearvell: A durat mult timp să construiască drumul către casa noastră. (râde)

Daniel Kearvell: Nicăieri nu e perfect, peste tot sunt provocări. Aici e puţin imprevizibil, dar asta face lucrurile interesante. Nu te plictiseşti niciodată în România.

În timpul liber, întreaga familie ia la pas fiecare colţişor al ţării. Au deja locuri preferate, în care abia aşteaptă să se întoarcă.

- Care e muzeul tău preferat?
- Cel din Braşov. Erau multe lucruri vechi, pe care le folosea Vlad Ţepeş, cum ar fi armele lui.

- Peleş e foarte frumos, Castelul Cantacuzino, de care nu ştiu mulţi oameni, dar e frumos şi cu o privelişte minunată către munţii Buşteni, spune Maria Kearvell.

- Ne place la munte, deci Sinaia, Azuga, Buşteni. Evident, Timişoara e fantastică, Sibiu, Cluj, toate oraşele mari. Dar, pentru mine locurile mici sunt speciale. Sunt foarte ataşat de judeţul Suceava, am mulţi prieteni în Gura Humorului, spune Daniel Kearvell.

Pentru Daniel, ziua pare să aibă mai mult de 24 de ore. Are timp de job, de familie şi...de hobby-uri. Recent, a scris o carte pentru copii.

Dialog cu Maya:

- Cine mi-a dat ideea pentru „Şoricelul Maya"?
- Fiica ta.

- Crezi că aveţi acelaşi caracter?
- Da. E un pic obraznică.
- Tu eşti obraznică?
Dă din cap că da.

Daniel Kearvell: Vreau să las ceva fiicei mele. Şi pentru mine a fost foarte important să fac asta.

Daniel le citește copiilor din cartea sa: „Când a ajuns înapoi la bârlogul ei, mişcând din mustăţi şi încruntând din sprâncene, a fugit la mama ei şi a căzut pe podea”.

„Ne-a arătat o carte frumoasă şi ne-a spus chestii interesante despre toată lumea”, spune unul dintre copiii din audiență.

„Ideea este să asculţi de părinţi şi să fii foarte atent şi că toţi oamenii sunt foarte diferiţi”, explică un altul.

„Şi el este diferit, ca şoricelul din poveste. Că s-a nascut în altă ţară şi locuieşte în România”, arată al treilea copil.

Fragment din cartea lui Daniel Kearvell: „Fii mândră că eşti diferită, nu ai nimic de ascuns. Dunga ta este o parte din ceea ce te face atât de specială, în interior!”

O carte cu valoare sentimentală, dar şi cu scop nobil. Este felul lui Daniel de a mulţumi pentru tot ce i-a oferit viaţa.

Profitul din vânzarea cărţilor se va duce la un ONG din regiunea Suceava, „Te Aud România". „Te Aud România" are grijă de copiii săraci şi dezavantajaţi şi le oferă oportunităţi pe care nu le-ar avea în mod normal, precizează Daniel Kearvell.

Daniel şi familia lui văd ţara noastră cu alţi ochi decât românii. Cu fiecare ocazie, încearcă să o promoveze în rândul prietenilor, iar Maria este un adevărat ambasador al României. Face parte dintr-un proiect fotografic, care surprinde frumuseţile ţării noastre.

Maria Kearvell: Femeile expate care trăiesc în România au făcut proiectul ăsta în ultimii opt ani. Sunt fotografi amatori, iar toţi banii din sponsorizări şi din vânzarea cataloagelor îi donăm. Anul trecut am adunat 30 de mii de euro.

- Iubiţi-vă ţara, pentru că merită! îndeamnă în final Daniel Kearvell.

(Reporter: Ioana Matei; Imagine: Dragoş Stoica, Gabriel Necşulescu)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri