Sari la conținut

Tranzacţie uriaşă în lumea modei

Peste 12 miliarde de euro - este una dintre cele mai mari tranzacții din lumea modei, prin care producătorul de lux Louis Vuitton va prelua controlul în totalitate asupra mărcii Christian Dior.

În urma acestei tranzacții, LVMH își va completa portofoliul cu divizia de genți și îmbrăcăminte a Christian Dior, potrivit Bloomberg. Este pentru prima dată, după mai multe zeci de ani, când toate produsele marca Christian Dior vor ajunge sub aceeași umbrela.

În cadrul acestui acord acțiunile Christian Dior au fost evaluate cu 15% peste valoarea de la închiderea tranzacțiilor bursiere de luni. Ceea ce înseamnă că valoarea unei acțiuni a atins 260 euro.

Totodată, suma oferită de Louis Vuitton reprezintă de peste 15 ori profitul înainte de taxe, pe ultimul an, al diviziei achiziționate de la Dior. Plata se va face fie în numerar, fie prin acțiuni. Christian Dior a înființat casa de moda care îi poarta numele în 1946, iar de-a lungul timpului aici au lucrat designeri celebri, precum Pierre Cardin sau Yves Saint Laurent.