Sari la conținut

Noua provocare devenită virală după Harlem Shake și Ice Bucket

După Harlem Shake și Ice Bucket, Mannequin Challenge este noua provocare a devenită virală, în ultimele zile, pe rețelele de socializare, potrivit New York Times.

Mannequin Challenge este atunci când mai multe persoane stau într-o poziție fixă, fără să se miște, iar o cineva se plimbă și filmează detaliile scenei. De aici și numele „Mannequin”, pentru că participanții stau precum „manechinele”.

În majoritatea videoclipurilor se aude pe fundal melodia Black Beatles, a lui Rae Sremmurd, cântecul transformând-se astfel în imnul neoficial al acestui meme.

Potrivit presei străine, câțiva elevi din Jacksonville, Florida au inițiat această nouă modă, Mannequin Challenge. Peste 100.000 de postări au fost publicate deja pe rețeaua de socializare Instagram.

Mulți au comparat provocarea Mannequin cu Harlem Shake, dansul amuzant în care participanţii îşi mişcă aparent necontrolat capul, mâinile şi picioarele. Acest dans a devenit viral în urmă cu trei ani.

Harlem Shake a prins atât de bine încât tot mai mulţi fani din întreaga lume au început să se filmeze în timp ce dansează, iar apoi încarcă clipurile pe internet.