O femeie susține că de 50 de ani trăiește doar cu apă și sucuri îndulcite și că se simte foarte bine

Data actualizării: Data publicării:
femeie
O femeie din Vietnam, care a ajuns la vârsta de 75 de ani, susține că în ultimii 50 de ani nu a mâncat niciun aliment solid FOTO: dantri.com.vn

O femeie din Vietnam, care a ajuns la vârsta de 75 de ani, susține că în ultimii 50 de ani nu a mâncat niciun aliment solid și că a supraviețuit doar cu apă și sucuri cu zahăr.

Bui Thi Loi, din Loc Ninh, provincia Quang Binh, este într-o formă excelentă pentru vârsta ei, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la dieta ei. Totuși, ea susține cu tărie că de jumătate de secol consumă doar lichide și că nu are nevoie și nici măcar nu-i este poftă de alimente solide, potrivit presei vietnameze.

Femeia spune că totul a început în 1963, când a fost lovită de fulger în timp ce ea și alte femei urcau pe un munte pentru a ajuta soldații răniți în timpul războiului. A rămas inconștientă și, deși a supraviețuit, nu a mai fost niciodată la fel. Ea nu a mâncat nimic zile întregi nici după ce și-a revenit, așa că apropiații au început să-i dea apă îndulcită ca să supraviețuiască.

Câțiva ani după incidentul cu fulgerul, Bui Thi Loi a mai mâncat ceva alimente solide, în principal fructe, pentru că familia și prietenii au insistat, dar, în realitate, nu le simțea niciodată nevoia. În 1970 a renunțat definitiv la alimentele solide, consumând doar apă și sucuri îndulcite. Frigiderul și congelatorul ei sunt pline cu sticle de răcoritoare cu zahăr.

Spune că acum doar mirosul de mâncare îi face rău, deși a gătit întotdeauna pentru copiii ei, dar nu a gustat nimic din ce a făcut. Acum, copiii ei au crescut și s-au mutat, așa că în bucătăria ei se așterne praful.

Femeia are o singură supărare legată de stilul ei de viață: din cauza dietei ciudate, nu și-a putut alăpta copiii și a trebuit să ceară lapte de la alte femei.

Orice medic spune că o dietă echilibrată este esențială pentru o viață sănătoasă, dar regimul pe bază de apă a lui Bui Thi Loi este aparent suficient pentru a o menține sănătoasă și plină de energie. Potrivit medicilor de la Departamentul de Nutriție de la Spitalul din Dong Hoi, băuturile răcoritoare cu zahăr ajută la refacerea rapidă a energiei organismului și susțin funcționarea sistemului digestiv. Însă băuturile răcoritoare pot fi periculoase pentru sănătate și pot duce la probleme precum obezitatea, diabetul, hipertensiunea arterială și bolile cardiovasculare.

Cazul lui Bui Thi Loi a devenit de notorietate în Vietnam, o țară în care oamenii tind să aibă obiceiuri neobișnuite. Deși nu există nicio dovadă palpabilă care să dovedească afirmațiile femeii de 75 de ani, mai mulți martori i-au confirmat povestea, iar oamenii din țară nu se îndoiesc deloc de faptul că femeia spune adevărul.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri