O femeie a fost condamnată la închisoare în Italia pentru că și-a obligat fiica să țină dietă, ca să nu se îngrașe

Data actualizării: Data publicării:
o adolescenta sta la masa
O femeie de 53 de ani, din Italia, a fost condamnată la 1 an și 4 luni de închisoare, pentru că și-a obligat fiica de 16 ani să țină dietă FOTO: Shutterstock

O femeie de 53 de ani, din Italia, a fost condamnată la 1 an și 4 luni de închisoare, pentru rele tratamente aplicate minorului, pentru că și-a obligat fiica de 16 ani să țină o dietă strictă, ca să nu depășeașcă niciodată 47 de kilograme, spunându-i în permanență că este „urâtă și grasă”.

Tribunalul din Como a pronunțat sentința săptămâna aceasta, pedeapsa fiind mai mică decât cea cerută de procurori - de 2 ani, potrivit Il Gazzettino.

Avocata femeii, Alessandra Colombo Taccani, solicitase achitarea ei și o altă încadrare juridică mai blândă, însă judecătoarea Francesca Banfi a acceptat toate cererile parchetului, dar a stabilit o pedeapsă mai mică.

În timpul pronunțării sentinței, mama acuzată nu s-a aflat în sala de judecată, fiind prezent doar soțul ei, care a încercat să o apere. „Nu a existat nicio intenție de a-i provoca fiicei noastre durere și suferință”, a spus acesta.

Povestea a ieșit la lumină în 2019, când un cadru medical a constatat că alimentația fetei, care atunci avea 16 ani, era nepotrivită. În baza tuturor informațiilor obținute s-a întocmit un raport care a fost înaintat la poliție și, ulterior, la parchet. Ancheta a stabilit că fata fusese supusă unor abuzuri din cauza cărora i-a fost afectată starea de sănătate.

Astfel, mama își obliga fiica să urmeze o dietă bazată doar pe legume, privând-o de alimente cu valoare nutrițională ridicată, necesare unei dezvoltări sănătoase. De asemenea, greutatea fetei era controlată strict, fiind cântărită de mai multe ori pe zi. Ca să-și determine fiica să se supună regulilor, mama îi spunea în permanență că este urâtă și grasă.

Anchetatorii au concluzionat că minora fusese supusă unor abuzuri grave de natură fizică și psihică, care și-au pus amprenta pe starea ei generală.

Potrivit sursei citate, familia femeii a rămas unită în fața acestei provocări, datorită eforturilor făcute de tată. Pe tot parcursul anchetei el și-a apărat soția, spunând că intențiile ei au fost bune și că a acționat astfel tocmai din prea multă dragoste. De asemenea, el a mediat și relația dintre mamă și fiică. Un avocat al familiei a spus, după pronunțarea sentinței, că femeia nu merita o pedeapsă atât de aspră, la cinci ani după fapte.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri