(P) Cum alegi mașina de spălat?

Data actualizării: Data publicării:
masina de spălat
FOTO: Guliver/ Getty Images

Mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai importante electrocasnice din casa ta. Iată cum poți găsi una care se potrivește nevoilor tale și stilului tău de viață.

Înainte de a merge la cumpărături pentru o mașină de spălat

În funcție de cantitatea de utilizare, te poți aștepta ca o mașină de spălat rufe să dureze între opt și până la 14 ani. Înainte de a cumpăra o mașină de spălat rufe, petrece ceva timp planificând achiziția. Există o mulțime de caracteristici speciale de luat în considerare, dar aici sunt câteva lucruri de bază la care să te gândești.

Eficiență: Sunt de remarcat economiile de energie pe durata vieții oricărui aparat. Majoritatea mașinilor de spălat rufe existente pe piață sunt deja certificate ENERGY STAR®, dar merită să verifici și performanța mașinii de spălat conform Consorțiului pentru eficiență energetică (CEE), care măsoară consumul de energie și de apă al unei mașini. Cu cât unitatea este mai eficientă și cu cât utilizează mai puțină apă, cu atât nivelul său este mai mare.

Capacitate: Familia ta crește? Copiii vor crește și se vor muta? Ai achiziționat un pat king-size și trebuie să speli întreaga lenjerie? Dacă speli lucruri mari sau voluminoase, ia în considerare o mașină de spălat rufe cu capacitate mare. În ciuda dimensiunilor mari, aceste unități pot fi la fel de eficiente din punct de vedere energetic ca modelele mai mici și oferă aceleași caracteristici și cicluri de spălare ca și modelele convenționale. Capacitatea se referă la cada interioară de spălare și se măsoară în metri cubi.

Spațiu: Cât spațiu ai pentru o masina de spalat rufe și uscător? Pe lângă unitățile în sine, ai nevoie de spațiu pentru a deschide complet ușile. Există opțiuni de mașină de spălat rufe și uscător combinate sau separate.

Obiceiuri de spălat rufe și provocări de curățare: Adaugi articole după începerea ciclului de spălare? Lași hainele în mașina de spălat rufe câteva ore după terminarea ciclului? Mașinile de astăzi oferă funcții care răspund nevoilor tale unice. Țesăturile (și persoanele) care necesită îngrijiri speciale necesită un ciclu delicat; petele și alergenii necesită abur.

Sunetul: Unde se va afla mașina de spălat? O mașină de spălat liniștită este esențială dacă este aproape de o zonă de locuit sau de dormit. Verifică mașina pentru reducerea vibrațiilor și caută să asiguri o izolare suplimentară și o suspensie îmbunătățită pentru zgomot mai mic.

Încărcare superioară sau încărcare frontală?

O mașină de spălat cu încărcare superioară are multe în comun cu o mașină de spălat cu încărcare frontală, însă există, bineînțeles, și câteva diferențe.

Beneficiile unei mașini de spălat cu încărcare superioară:

  • Fără aplecare sau îngenunchiere

  • Cea mai mare capacitate

  • Aspect tradițional

  • Ieftin

Beneficiile unei mașini de spălat cu încărcare frontală:

  • Capacitate mare

  • Eficientă din punct de vedere energetic / consum de apă mai puțin

  • Se poate adăuga un uscător corespunzător

  • Spațiu suplimentar de depozitare dedesubt, dacă se află pe un piedestal

  • Caracteristică opțională de canalizare a aburului pentru o curățare mai profundă

  • Aspect modern

Caracteristici speciale ale mașinii de spălat – sfaturi de care sa tii cont

O mașină de spălat rufe din ziua de azi face viața mai ușoară. Ce caracteristici speciale te interesează? Există destul de multe. Iată câteva.

Adăugați încă un articol, pe care l-ai uitat: după ce capacul se blochează (o caracteristică bună pentru siguranță), există o ușă separată care îți va permite să introduci un nou articol pe care ai uitat să îl introduci de prima dată în coș.

Deep fill: Oferă o curățare minuțioasă umplând cada cu mai multă apă în timpul ciclului de spălare și clătire.

Conectivitate Wi-Fi: O mașină de spălat rufe conectată la Wi-Fi îți va permite să începeți sarcina de spălare de la distanță, să monitorizezi timpul de spălare și să îi efectuezi diagnosticul rapid dintr-o aplicație inteligentă pentru smartphone.

Lista include, de asemenea, spălare rapidă, spălare întârziată, curățare cu aburi, distribuitoare de detergenți, produse de curățare pe bază de oxigen care albesc fără înălbitor, spălare fără cute, chiuvetă încorporată pentru înmuierea hainelor și echilibrarea automată a sarcinii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri