(P) De ce să îți calci cămașa. Beneficii plus sfaturi esențiale

Data publicării:
fier de calcat foto emag.ro

Dacă îți pasă cu adevărat să fii bine îmbrăcat, trebuie să înveți cum să-ți calci propriile cămăși. Călcatul afectează îmbrăcămintea în modul în care un shake de proteine ​​îți afectează corpul după ce ai fost la sală. Acesta țintește fibrele ridate din țesătură și le îndreaptă, prin slăbirea legăturilor chimice.

Acest proces necesită atât căldura unui fier de călcat, cât și greutatea tălpii sale (partea inferioară). În scurt timp, cămașa revine la forma sa originală. Deși unii spun că acest lucru se poate realiza și prin aburire (care necesită mai puțin efort), adevărul este că nu există nimic mai bun decât presarea pe care o va oferi doar un fier de călcat fierbinte.

Dacă imaginea unei cămăși frumoase, fără cute nu te convinge că călcatul hainelor contează, iată imaginea de ansamblu:

  • Cămășile tale vor ține mai mult, dacă vei călca cămașa cu un fier de călcat în loc să o cureți la uscat. Te poți concentra în procesul de spălare / curățare pe zonele care au nevoie mai mult de acest lucru (manșete și guler), în timp ce iei mai ușor alte părți (mâneci și corp). Acest tip de ajustare poate adăuga ani în plus la durata de viață a cămășii tale.

  • Vei obține economii semnificative. Chiar dacă plătești o taxă mică pentru curățarea la uscat a cămășii tale, lunar aceste costuri se adună și te poți trezi cu facturi uriașe doar pentru această muncă. Nu vei ajunge nicăieri aproape de sumele uriașe plătite altuiva dacă îți calci singur cămașa, acasă, cu propriul fier de călcat.

  • Tu controlezi rezultatul. Ori de câte ori ai nevoie de o cămașă rochie netedă imediat (dintr-o grămadă de haine spălate), poți face acest lucru să se întâmple fără imprevizibilitatea serviciului de curățare.

Călcatul unei cămăși: sfaturi

1. Uită de uscător. Calcă-ți cămășile în timp ce sunt umede. Scoate-le din mașina de spălat imediat după spălare. Acest lucru îi va permite cămașei tale să obțină un finisaj neted, evitând în același timp uzura pe care ar putea-o provoca un uscător.

2. Calcă-ți cămășile în loturi. Procesul de așezare a mesei de călcat împreună cu fierul de călcat durează aproape cât îți ia să calci o cămașă. Așadar, călcând toate cămășile simultan, vei economisi timp față de călcatul unei singure cămăși pe zi.

3. Verifică petele înainte de călcare. Călcarea unei cămăși murdare poate face ca orice pată sau decolorare să se așeze permanent pe țesătură. Chiar și o picătură de cafea sau un inel de murdărie în jurul gulerului sunt de neacceptat atunci când utilizezi un fier de călcat fierbinte.

4. Pentru ridurile „încăpățânate”. Pulverizează apa pentru a umezi zona afectată. Apoi mergi mai departe cu fierul de călcat, călcând acest pliu.

5. Pune o folie de aluminiu sub capacul unui fier de călcat. Acest lucru va ajuta la accelerarea timpului de călcare.

6. Pentru țesături de culoare închisă, întotdeauna calcă pe interior. Acest lucru este necesar pentru a împiedica strălucirea țesăturilor (sau marcajele de fier de călcat strălucitoare).

7. Nu ești sigur cum să calci o haină? Folosiți în schimb un steamer. Este mai puțin probabil să îți deteriorezi hainele.

8. Amidonul poate fi utilizat în cantități mici. Amidonul este util pentru a menține cămașa crocantă pentru o perioadă scurtă de timp - ceea ce este excelent dacă ai o prezentare dimineață pentru care să te îmbraci frumos. Dar amidonul poate de asemenea să descompună mai rapid fibrele de bumbac (și să deterioreze un fier de călcat în timp). Așa că aplică doar un pic de amidon pe guler și manșete.

9. Învață cum să ai grijă de un fier de călcat. Este necesar să cureți din când în când fierul de călcat pentru a-l menține funcțional. Poți solicita un kit de curățare a fierului de călcat într-un magazin local. Sau încearcă să rulezi o cârpă umedă peste un fier de călcat (când nu a fost folosit recent) pentru a scoate orice reziduu. Apoi freacă o lumânare de ceară de albine peste talpă și freacă orice exces cu o cârpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri