Aglomerație în spitalele de psihiatrie. La spitalul din Iași sunt 220 de paturi și 300 de pacienți

Data publicării:
hol spital-3

În plus, nici personalul nu este suficient. Situaţia poate scăpa de sub control în orice moment. Luna trecută, un pacient internat la Craiova a fost înjunghiat mortal de colegul de cameră. Niciun angajat al centrului nu a auzit nimic.

În țară funcționează patru astfel de centre în care sunt internaţi bolnavii cu afecțiuni psihice cronice, majoritatea cu crime la activ, astfel că nu se poate pune problema externării lor. La Spitalul de Psihiatrie Grajduri din Iasi sunt 220 de paturi și peste 300 de pacienți. În plus, nici angajații nu sunt suficienți, unitatea înregistrând un deficit de de personal de 60%.

Conducerea spitalului spune că a făcut numeroase demersuri pentru rezolvarea situației, însă până acum a primit doar promisiuni. La Oradea, un alt spital de psihiatrie de maximă siguranță, aceeași situație. Aici unitatea are 235 de paturi și internează anual 800 de pacienți. În ceea ce privește personalul, spitalul are un număr de 181 de salariați, ceea ce înseamnă că un angajat are în grijă, în medie, patru pacienți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri