Alexandru Rafila: Nu este exclus ca în perioada următoare să avem cazuri pozitive cu bacteria E.coli 

Data publicării:
alexandru rafila aagerpres 8252194-1
Foto: Agerpres

Nu este exclus ca în perioada următoare să avem încă cazuri pozitive cu bacteria E.coli eneterohemoragic, sperăm să nu se întâmple, dar faptul că putem pune un diagnostic din timp ne permite să avem o atitudine corectă. Nu este exclus. Deja astăzi faptul că au venit câțiva copii din Argeș la spitalul „Marie Curie”, ne arată că există această probabilitate să mai apară cazuri de infecție, atenție nu neapărat cu complicații”, a spus președintele Societății Române de Microbiologie.

De asemenea, Alexandru Rafila a precizat că alimentele pe care le consumăm pot duce la răspândirea infecției.

Probabilitatea cea mai mare a transmiterii acestei afecţiuni este legată de aliment pe primul loc, cele care ar putea fi sursa infecţiei, laptele nepasteurizat sau produse lactate care nu-s conforme. Carne sau produse din carne, legume şi fructe. Apa sau laptele praf, ancheta din Argeş a infirmat asta. Probabil că au diversificat alimentaţia. Sfatul meu ar fi ca atunci când cumpără un aliment să fie luat dintr-o unitate autorizată şi neapărat să ia produse preambalate într-un sistem industrial cu calitate calitate. Laptele ambalat, totul este pasteurizat. E bine ca multe dintre produsele bio...prelucrarea termică e necesareă, ca să nu avem probleme”, a subliniat Alexandru Rafila.

Sașe copii sunt internați în spitalul Marie Curie, după ce unul a fost transferat ieri de la Pitești. Între timp, ancheta penală ia o nouă întorsătură, cu noi acuzații pe lângă cea de omor din culpă.

Procurorii de pe lângă Tribunalul Argeș au deschis un dosar penal pentru ucidere în culpă, după decesul primului copil de la spitalul Marie Curie. Ancheta evoluează în acest caz și pe lângă acuzația de ucidere din culpă, procurorii au adăugat și acuzația de neglijență în serviciu și rele tratamente aplicate minorilor, semn că au informații noi. 

Citiți și: 
Medic: Toxina care determină sindromul hemolitic uremic putea fi depistată în două ore, dacă se făcea testul rapid. Primul testat astfel a fost copilul internat ieri la „Marie Curie"
Alexandru Rafila: Nu vaccinurile sunt de vină! Primele răspunsuri în cazul îmbolnăvirii bebelușilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri