Cele două fețe ale Spitalului din Beiuș: o secție are aparatură de ultimă generație, alta lămpi de 45 de ani

Data publicării:
spital bun

Secţia de terapie intensivă a spitalului din Beiuş este singura în zona dintre Oradea şi Deva. Autorităţile locale au cheltuit 800.000 de lei pentru modernizări.

„Fiecare pat are o consolă care este conectată la gaze, la aer, la sistemul de vacuum, pacientul poate beneficia de absolut toate manevrele şi tehnicile medicale de cea mai înaltă calitate”, explică Dorina Popa, asistent în cadrul secţie ATI a Spitalului din Beiuş.

Fiecare salon este prevăzut cu lămpi care dezinfectează aerul, iar paturile sunt dotate cu saltele speciale.

Este un proiect demarat acum doi ani ce va deservi peste 100.000 de oameni. Investiţia este susţinută total din bugetul local”, afirmă Adrian Domocoş, primarul oraşului Beiuş.

Condiţiile moderne din secţia de terapie intensivă contrastează cu dotările vechi de zeci de ani ale secţiei de obstetrică-ginecologie din acelaşi spital. Pacientele stau în paturi de lemn, iar toaletele sunt pline de rugină şi igrasie.

„Ar trebui schimbate instrumentele astea care sunt vechi”, spune o pacientă.

„La obstetrică-ginecologie ar fi nevoie de igienizare, compartimentare a saloanelor, crearea de spaţii adecvate, saloane cu un singur pat, grupuri sanitare”, spune Aurica Boitor, managerul spitalului din Beiuş.

În sala de operaţii, lampa folosită la intervenţiile chirurgicale deţine recordul de vechime.

„Ne este frică să nu ne pice de acolo! Eu ştiu bine că e prins ăla bine, dar este veche! Cred că are cel puţin 45 de ani”, explică angajații.

Autorităţile din Beiuş vor acum să modernizeze şi sala de operaţii a maternităţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri