Sari la conținut

Clinică renovată cu donaţii

De la începutul acestui an, toţi bolnavii care ajung la Clinica de Chirugie Vasculară a Spitalului Judeţean din Timişoara vor găsi condiţii la standarde europene.

Fiecare salon are baie cu duş, aer condiţionat, iar pacienţii au la dispoziţie un sistem de semnalizare cu ajutorul căruia le pot chema pe asistente la orice oră.

„Confortul diferă enorm față de alte spitale. Sistem de alarmă excepțional în caz de urgențe, lumina o aprind și o sting când eu doresc”, spune un pacient.

„E foarte bine gândit pentru că în partea dreaptă aprinzi lumina, dincoace alarma”, adaugă un alt pacient.

Este prima renovare completă care a fost făcută în ultimii 40 de ani la Clinica de Chirurgie Vasculară. Banii au venit în mare parte din sponsorizări şi donaţii de la pacienţi şi medici. În total s-au strâns 70 de mii de euro.

Hobby-ul meu este pictura și astfel am realizat trei expoziții de pictură în scop caritabil pentru clinică”, afirmă Mircea Popițiu, medic.

Consiliul a hotărât să sponsorizăm sau să ajutăm cu 25.000 de lei, aproximativ 5.000 de euro”, declară Mihai Petricaș, primarul Comunei Parța.

Eu m-am operat, şi eu, şi mama mea acolo. Eu am donat 1.000 de lei şi pentru mine, şi pentru mama”, spune Gloria Năstasie, pacient.

Proiectul a început în urmă cu doi ani la iniţiativa medicului chirurg Mihai Ionac, şeful clinicii, care a început să strângă donaţii prin intermediul unei asociaţii caritabile.

Am început să strângem sponsorizări și am avut surpriza foarte plăcută să vedem că o serie de pacienți ne-au sprijinit, fiecare după posibilități, benevol”, povesteşte Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasulară.

Şi Consiliul Judeţean Timiş a susţinut proiectul.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara: „A alocat o sumă de circa 50 de mii de euro pentru procedura de reabilitare, modernizare și refacere a spațiilor din cadru secției de chirurgie vasculară.”

La Clinica de Chirurgie Vasculară sunt internaţi anual peste 2.000 de pacienţi.