Copii trataţi printre gândaci la Spitalul de Pediatrie Ploiești

Data publicării:
25022013 20gandaci 20ploiesti-51520

Una dintre rudele copiilor a intrat în direct la Digi24 și a spus că în acest moment copilul este la un spital din București, începând de sâmbătă.

Bebelușul a fost internat de vineri, iar părinții acestui bebeluș de patru luni nu au mai vrut ca acesta să rămână internat la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, moment în care medicul de gardă le-ar fi spus că va chema Poliția.

Când ne-au internat și ne-au mutat la etajul 2, salonul 9, a fost mare șoc să vedem condițiile, gândacii mișunau pe pereți, mamele își păzeau copiii să nu le intre gândaci în guriță, nas, urechi. Erau temperaturi prea ridicate pentru copii cu probleme de respirație”, a spus Alexandra Pescariu, mama fetiței internate, la Digi24.

„Înprimafazăne-au spuscăe de internatşicănu putemplecacu ea acasă, căîipunemviaţaînpericolşicăcheamăPoliţia. Am aşteptatşicum am reuşit am plecat de acolo. Nu a fost cu acordul medicilor, am datsemnăturăpe proprie răspunderecăo vom duceînaltăparte.Medicul a ziscăeînstare foartegravăşicăvasunalaPolitieşinevareclamacăfacemrăucopilului”, a mai spus mama fetiței de șase luni.

În prezent, bebelușul se află în stare bună, iar mâine ar putea fi externat. Mama bebelușului a spus că a trimis fotografii la Guvern și la SANEPID, iar la această instituție din urmă a primit răspuns că se vor lua măsuri.

Azi am luatlacunoştinţăsituaţiarelatatăde părinţi. Am primitşiun mail, este o sesizarevalabilăşivom întreprinde un controllaspital. Săptămânaastafacem control. Acum avem acţiuni de control, avem prin ordinalministrului. Mâine vom face acţiunea decontrol acolo, vom mergesăverificămcondiţiile igienico-sanitare. Am auzitcăeşiigrasie,verificămtoate instalaţiile. Nune vomlimitalagândacii filmaţi de familie”, a spus Alexandru Baloi, director DSV Prahova, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri