Dosar penal la Spitalul Judeţean Brăila

Data publicării:
spital braila

Spitalul Județean de Urgență Brăila a intrat în atenția anchetatorilor în august, în urma unui control al Ministerului Sănătății. Inspectorii au constatat că, din 2013 şi până la jumătatea lui 2015, instituţia a încasat peste 27 de milioane de lei din servicii medicale, bani pentru care nu s-au emis facturi. În plus, aceste servicii sunt peste valoarea celor contractate cu CJAS.

Spitalul județean trebuie să se încadreze în suma stabilită în contractul stabilit dintre Casă și ei. Au fost și situații când au solicitat depășiri valoare de contract, sumă ce nu a fost aprobată de Casa de Sănătate Brăila”, a spus Ionela Fecioru, purtător de cuvânt CJAS Brăila.

Corpul de control de la minister a mai sesizat şi că spitalul a plătit 1,8 milioane de lei unei firme de pază, deşi nu mai avea contract cu ea. Societatea, al cărei administrator a fost un apropiat al lui Gheorghe Bunea Stancu, este acum în faliment, iar șeful ei de negăsit. Tot la capitolul nereguli de ordin penal apare şi un contract de peste 3 milioane lei, încheiat pe 10 ani, cu un laborator privat de analize medicale, prin care se încalcă, în repetate rânduri, un ordin al Ministerului Sănătăţii, dar şi Legea Finanţelor Publice. Reprezentanţii laboratorului nu au vrut să comenteze situaţia.

„Numai cei de la București vă pot lămuri cu acest aspect. Luați legătura cu cei de la București, vă rog frumos!”, a spus Simona Ojovan, directoarea laboratorului.

Alte nereguli grave sesizate la spital fac referire la condiţiile precare de igienă, mobilier vechi, ruginit, mizerie şi saloane degradate, care pun în pericol sănătatea pacienţilor. Deficienţele ar trebui remediate în maximum patru săptămâni.

„După două luni și ceva, cu o anumită întârziere, zic eu, am primit concluziile, adică de curând. Le-am studiat cu atenție, le-am grupat pe probleme și am hotărât să luăm și noi o decizie foarte importantă, să analizăm iarăși spitalul cu scopul de a corija toate aceste chestiuni”, a spus Viorel Mortu, președintele CJ Brăila.

În total, spitalul a păgubit statul cu peste 31 de milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri