„Elixirul tinereții”, produs premiat cu aur la un salon internațional de inventică

Data publicării:
27122012 20elixir2-40781

Simona Bișboacă este inventatoarea soluției care a fost premiată. „Este un extract natural din struguri. De fapt, din ceea ce ramâne în urma vinificației. Foarte mulți compuși bioactivi din struguri, din pacate, ramân în rezidurile respective oi am elaborat o tehnologie de extracție”, explică Simona Bișboacă.

Cu alte cuvinte, ea a creat o „bombă” de antioxidanți cu multiple efecte benefice: reglează colesterolul, tensiunea arterială, întârzie apariția ridurilor.

„Un flacon are 100 de mililitri și este echivalentul a 80 de litri de vin”, detaliază Simona Bișboacă.

Bun pentru cardiaci

Zece ani a muncit ca să ajungă aici. Ideea „elixirului” i-a venit când a fost la un schimb de experiența în Italia. Acest produs se vinde, deocamdata, doar în România. Se găsește în magazinele de tip plafar, la 60 de lei.

„Este o minune pentru mine și pentru famila mea. Da, l-am încercat și îl consum”, spune inventatoarea.

„Tatăl meu îl consumă. Este cardiac, are colesterolul destul de mare, dar rezultatele sunt foarte bune”, mărturisește Simona Bișboacă.

Pentru invenția sa, a fost medaliată cu aur, anul trecut, la salonul de Inventică mondială de la Varșovia.

„M-a surprins unul dintre membrii juriului. Când a vazut produsul l-a gustat , zice: Wow, deci nici nu știi ce ai facut aicea. Așa a fost de încântat și când am văzut medalia de aur nu-mi venea să cred”, spune inventatoarea din Oradea.

Produsul Simona Bișboacă este apreciat și în mediul academic de la noi. „Poate fi considerată un exemplu de, să zicem, emancipare a femeii”, spune Adrian Timar, directorul departamentului de ingineria producției alimentare din cadrul Facultății de Protecția Mediului din cadrul Universității Oradea.

Marmelada crudă, în teste

De curând, Simona Bișboacă a mai inventat ceva: marmelada crudă. Noul ei produs a fost imediat premiat la Salonul Internațional de Invenții în Agricultură și Industrie Alimentară din Croația.

„Temperaturile sunt joase, tocmai pentru a menține vitaminele, enzimele, toate bunătățile din fructe. E ca și cum ai mânca pe timpul iernii fructe crude”, explică inventatoarea.

Marmelada crudă nu se vinde deocamdată, fiind încă în proces de testare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri