Eugen Nicolăescu și spitalele imaginare

Data publicării:
Eugen Nicolaescu 5513418-Mediafax Foto-Andreea Alexandru-1

Ministrul Eugen Nicolăescu promitea înaintea alegerilor din 2008 construirea a 32 de spitale în următorii patru ani. Coincidenţă sau nu, 11 dintre acestea urmau să fie ridicate în Mureş, judeţul în care acelaşi Nicolăescu era deputat. Ulterior s-a stabilit să fie construite doar 28 de spitale. Număr care a scăzut, apoi, la 25. 11 milioane de euro a platit statul doar pentru studiile de fezabilitate. Fiecare proiect în parte a înghiţit, însă, şi alte sute de mii de euro.

„Pentru proiectul tehnic s-a cheltuit suma de 5 milioane 254.000 de lei”, a spus Ioan Oleleu, vicepreşedintele CJ Cluj.

Până acum însă, nu s-a concretizat construirea niciunuia dintre spitalele promise.

De exemplu în cazul spitalului din Alba, proiectul a rămas doar la stadiul de discuții. Locul în care trebuia ridicată unitatea spitalicească a fost stabilit, la acea vreme, de autorități, însă construcția nu a mai început.

În 2011, în încercarea de a salva proiectul, ministrul sănătăţii la acea vreme, Cseke Attila, anunţa că donează studiile de fezabilitate primăriilor. Asta pentru ca autorităţile locale să poată construi spitalele chiar şi în parteneriat public-privat. Nimeni, însă, nu s-a arătat interesat. Revenit de câteva luni la şefia ministerului, Eugen Nicolăescu spune că cei care i-au urmat din 2008 la cârma instituţiei nu ar fi continuat proiectul. Valoarea totală a investiţiei necesare pentru construcţia spitalelor noi era estimată la trei miliarde de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri