Sari la conținut

Lumânări pe apă, pentru victimele SIDA

Zeci de tineri, voluntari şi studenţi la Medicină, au aprins lumânări şi le-au lăsat să plutească pe râul Bega. Au adus astfel un omagiu celor răpuşi de SIDA. Şi pentru a atrage atenţia asupra discriminării acestor bolnavi, cu câteva minute înainte de lăsarea întunericului, au format o fundă umană.

„Încercăm să fim alături de cei care din păcate au decedat sau au SIDA având în vedere că în fiecare an în 181 de ţări se desfăşoară în sincron o campanie de comemorare a victimelor!”, a spus unul dintre participanţi. „Ei încă se confruntă cu discriminare. De exemplu, fetele când sunt însărcinate medicii refuză să le consulte în spital, încă există la noi teama asta de SIDA şi nu înţeleg că partea de infecţie cu HIV este diferită de stadiul final”, a declarat Otilia Lăzărescu, membru al Asociaţiei Române Anti-Sida.

Toţi cei prezenţi au purtat în piept o fundă roşie, semnul prin care şi-au declarat susţinerea faţă de persoanele infectate cu HIV. Numai anul trecut în judeţul Timiş au fost înregistrate 800 de noi cazuri.