Mai mulți doctori întorși din străinătate nu au fost angajați în spitale

Data publicării:
medici-3

Un milion de medici şi asistenţi din Uniunea Europeană vor migra în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit, până în 2020, arată un studiu al Comisiei Europene. Dintre aceştia, câteva zeci de mii vor pleca din România. Însă, o problemă la fel mare este şi cea a doctorilor care se întorc să lucreze în ţară. Oficialii Ministerului Sănătăţii spun că au avut cazuri în care asemenea doctori au fost refuzaţi.

Avem colegi care vor să se întoarcăși care au terminat în Europa. Credeți-mă că ne confruntăm uneori cu refuzul spitalelor de a-i angaja chiar dacă au nevoie de ei”, spune Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor au o altă explicaţie. Susţin că doctorii nu pot fi angajaţi pentru că spitalele nu au bani să îi plătească.

Cu alte cuvinte, chiar dacă posturile din unităţile medicale au fost deblocate, nu pot fi scoase la concurs cel puţin până anul viitor. Abia atunci spitalele ar putea primi fonduri ca să plătească personalul de care bolnavii au nevoie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri