Sari la conținut

Negocieri. Finanțele promit salarii mărite în Sănătate. Cât cer sindicaliștii

Suma ce ar putea fi folosită pentru mărirea salariilor este 214 milioane de lei, după estimările sindicaliştilor din Sănătate. Împărţită la cei peste 250.000 de angajaţi din sistem, asta însemnă cam 70 de lei în plus la leafă. Pentru această sumă, sindicaliştii sunt dispuşi să renunţe la proteste.

„Am ajuns la concluzia că toţi colegii trebuie să primească o sumă de bani, procentual nu este în regulă, au spus unii”, spune Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

Nici ministrul Finanţelor nu a vorbit foarte clar despre majorările salarile. În afară de un acord de principiu, Ioana Petrescu nu a dat mai multe detalii.

„S-au discutat mai multe date de începere. Într-adevăr, vorbim de 1 decembrie sau 1 ianuarie, începerea acestor majorări salariale”, a spus ministrul.

O altă majorare salarială ar putea veni după ce Guvernul va stabili noua grilă de salarizare. Nu se ştie în acest moment cu cât ar urma să crească atunci salariile şi pentru câţi angajaţi. Oricum, sindicaliştii spun că vor fi atenţi la ceea ce va face Guvernul.

Dacă constatăm că în următoarea perioadă, până în 26, sau poate chiar mai repede, dacă nu se țin de cuvânt noi suntem pregătiți să ieșim în stradă, să continuăm activitățile noastre sindicale în stradă sau mergem mai departe, poate un miting, poate o grevă”, a spus Leonard Bărăscu.

Până la aceste negocieri, Guvernul fusese de acord să mărească doar salariile celor din Sănătate care câştigă sub 1500 de lei. 

Pe aceeași temă