Nicuşor Constantinescu: Nicolăescu a făcut o declaraţie în afara programului de guvernare

Data publicării:
1601 20nicusor 20constantinescu-43980

"Afirmaţia că cetăţenii români nu au dreptul să acceseze spitale private sau clinici private este iarăşi o aberaţie, pentru că tocmai domnia sa în 2008 a iniţiat legea prin care a dat dreptul românilor să opteze pentru clinici private, cu o coplată bineînţeles, sau să opteze pentru spitalele de stat. Deci, este aberantă şi contradictorie această decizie şi aceste declaraţii care nu s-au făcut în cadrul guvernului şi nu fac parte din strategia Guvernului Ponta”, a declarat Nicuşor Constantinescu.

Anterior, şi vicepremierul Liviu Dragnea l-a criticat pe Nicolăescu, spunând că declaraţia acestuia a fost neinspirată. „Nu s-au discutat aceste măsuri în şedinţa de Guvern. Ar fi bine pentru toţi miniştrii ca înainte să facă declaraţii despre intenţii majore ale ministerului pe care îl conduc să aibă o discuţie în Guvern sau măcar cu primul-ministru”, a spus vicepremierul.

La rândul său, premierul Victor Ponta a spus, aseară, că sectorul privat va beneficia în continuare de finanţarea CNAS pentru medicii de familie şi asistenţă ambulatorie, ca şi pentru prim ajutor sau transport la spital în cazuri de urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri