Programul de vizite prelungit, motiv de nemulţumire chiar pentru pacienți

Data publicării:
21022013 20vizite-50801

În cele 21 de zile de când este în vigoare noul program de vizită a bolnavilor, cadrele medicale de la spitalul din Sfântu Gheorghe au adunat un zeci de plângeri. Rudele bolnavilor profită de cele cinci ore de vizită şi uită să mai plece acasă. Asta îi deranjează pe alţi pacienţi care vor linişte în salon.

Mai ales la final de săptămână vin uneori trei, patru familii, intră în salon şi practic nici aer nu mai este”, a explicat Antal Almos - director medical al Spitalului Județean „Dr. Fogolyán Kristóf" Sfântu Gheorghe.

Pachetele sunt puse pe patul bolnavilor, deşi sunt rugaţi să nu facă acest lucru”, a spus Reko Tulit - asistent şef Secţia de Ortopedie.

Bolnavii se plâng asistentelor că în timpul vizitelor nu mai au intimitate.

Una dintre reclamaţiile pe care le-au primit medicii şi asistentele a fost şi cea a unei proapete mămici care s-a plâns că atât timp cât colega sa de cameră primeşte vizitatori, ea nu îşi poate alăptă copilul.

Nu toţi pacienţii sunt însă nemulţumiţi de prelungirea programului de vizită, ba dimpotrivă.

Programul vechi de vizită, dorit de medici și de pacienți

Conducerea spitalului a adunat toate plângerile pacienţilor şi le-a trimis direcţiei de sănătate publică. Medicii speră ca ministerul sănătăţii să revină la programul de vizită de doar două ore.

Proiectul urmează să fie înaintat Ministerului Sănătății pentru aprobare.

Managerii spitalelor spun însă că legea trebuie aplicată, astfel că ei trebuie să apeleze la bunul simț al rudelor pacienților ca să nu-și prelungească vizita. Cum, de multe ori nu au succes, cadrele medicale și asistentele trebuie să apeleze deseori la agenții de securitate, atunci când timpul legal de vizită s-a terminat.

Potrivit noului regulament, vizitele sunt permise în timpul săptămânii în spitale între orele 15-20:00, iar sâmbăta și duminca, între orele 10-20:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri