Simptomele sarcinii extrauterine

Data publicării:
medic

Sarcina extrauterină reprezintă o urgență medicală majoră. Asta pentru că oricând pot apărea complicații grave, care pot duce chiar la deces. Aflăm care sunt cauzele, dar și în ce constă tratamentul de la doamna conferențiar doctor Elvira Brătila, medic primar obstetrică-ginecologie.

„Sarcina extrauterină este implantarea embrionului în afara cavității uterine, cea mai frecventă localizare, în 95% din cazuri, este la nivelul trompelor.

Printre cele mai frecvente cauze ale apariției sarciei extrauterine se numără infecțiile, așa numitele anexite, care afectează structura trompelor uterine.

De cele mai multe ori, pacienta are o întârziere menstruală și atunci aceasta efectuează un test de sarcină. Dacă acesta este pozitiv și aceasta amână prezentarea la medic și după o săptămână, două, apar sângerări, mici cantitativ, de culoare maronie, însoțite de cele mai multe ori de dureri pelvine, atunci se pune problema unei sarcini extrauterine. Diagnosticul se stabileste prin examen clinic, ecografie și o analiză de sânge, dozarea de Beta-HCG.

Sarcina extrauterină are consecințe asupra fertilității și asta pentru că o trompă afectată care a făcut o sarcină extrauterină, chiar dacă este tratată corespunzător, prezintă riscul de a face o nouă sarcină extrauterină.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri