TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Cele mai frecvente mituri legate de celulită

Data publicării:
celulita

Începem cu un mit care le face pe multe femei să renunţe la luptă: de celulită nu scapi niciodată. Fals! O alimentaţie bazată pe fructe şi legume crude, împreună cu o hidratare corectă reprezintă primul pas către rezolvarea acestei probleme dermatologice. Al doilea pas care trebuie îndeplinit: multă mişcare şi renunţarea la fumat. Dacă faceţi toate aceste lucruri pe termen lung, într-un final puteţi avea picioare de invidiat!

Un alt mit: cremele anticelulitice nu dau rezultate. Fals. Cremele care luptă împotriva celulitei pot fi eficiente, însă doar dacă celulită este în stadiul 1. În stadiile 2, 3 şi 4, care sunt, din păcate, cele mai frecvente, cremele anticelulitice de cele mai multe ori nu vor face faţă. În plus pentru a scapă de această afecţiune un singur tratament nu va fi niciodată suficient. Trebuie acţionat asupra tuturor cauzelor care au format celulita, nu doar asupra efectului.

Dacă aveţi kilograme în plus şi vă bazaţi pe faptul că veţi scăpa de celulită dacă slăbiţi, trebuie să aveţi mare grijă. Depinde cum slăbiţi. Dacă o faceţi într-un mod sănătos, atunci veţi observa îmbunătăţiri mari ale aspectului pielii. Asta înseamnă să aveţi o alimentaţie sănătoasă, să va hidrataţi, să faceţi mişcare şi să aplicaţi creme anticelulitice printr-un masaj energic. În schimb, dacă alegeţi regimuri drastice de slăbire, fără să va schimbaţi cu adevărat stilul de viaţă, nu vă aşteptaţi ca celulita să dispară. În plus, studii recente spun că dietele repetate pot duce la apariţia acestei probleme, nu la dispariţia ei. Un plan alimentar dezechilibrat duce la afectarea structurii ţesutului adipos şi la dezvoltarea în final a celulitei. Iar cu cât alimentaţia va fi mai dezechilibrată, cu atât aspectul pielii va fi mai neplăcut.

Mai este un mit, acela că femeile slabe nu au celulită. Din nou fals. Motivul este lesne de înţeles: o persoană slabă nu are neapărat un stil de viaţă sănătos. Poate avea un metabolism rapid, dar dacă nu face sport şi nu mănâncă sănătos pielea va avea cu siguranţă aspect de coajă de portocală.

Următorul mit: dacă ne bronzăm celulita se atenuează. Total fals! Bronzul, mai ales cel artificial, slăbeşte elasticitatea pielii, iar pe termen lung celulita va fi mult mai vizibilă. Mai ales atunci când bronzul dispare.

Cât despre faptul că celulita poate fi genetică, acesta nu este un mit. Uneori poate fi moştenită de la mama la fiică, dar asta nu înseamnă că nu puteţi scapă de ea. Important este să o „atacaţi" din toate părţile, dar şi din timp, adică atunci când este în stadiul 1. Astfel, reuşita este garantată!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri