Sari la conținut
News Alert

Un aliat neașteptat (și aromat) în lupta cu kilogramele

Scorţişoara ne poate ajuta să slăbim. Un studiu recent a descoperit că substanţa care îi dă gustul specific stimulează topirea grăsimii.

Pentru acest studiu, specialiştii au colectat adipocite de la voluntari de diferite vârste, etnii şi greutăţi. Au tratat celulele cu aldehida cinamică, substanţa care dă aroma scorţişoarei. Şi au observat că genele şi enzimele care sporesc metabolismul lipidic au devenit mai active. Asta înseamnă că adipocitele au ars energia, în loc să o stocheze ca grăsime.

Cercetătorii spun că nu ar trebui să ne grăbim să punem scorţişoară la orice şi în cantităţi industriale, pentru că sunt necesare studii suplimentare ca să înţelegem cum putem profita de beneficiile acestei substanţe, dar şi dacă poate avea efecte secundare nedorite. Ce este cert e că şi alte studii au demonstrat că acest compus chimic previne apariţia diabetului şi îmbunătăţeşte capacitatea de învăţare a şoarecilor.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24,  în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta.  Arhiva emisiunii, aici.

Pe aceeași temă