Uretroplastie în doi timpi pentru hipospadias la Spitalul Clinic SANADOR

Data actualizării: Data publicării:
Dr. Constantin Gîngu Articol susținut de SANADOR
Conf. Dr. Constantin Gîngu, Spitalul Clinic SANADOR

Hipospadias este o afecțiune congenitală relativ frecventă în rândul bărbaților și constă într-o malformație anatomică de poziție a orificiului uretral. Uretroplastia este singura variantă de tratament care restabilește deopotrivă funcția, dar și aspectul estetic. Tratamentul chirurgical pentru hipospadias sever poate necesita mai multe proceduri și grefarea mucoasei.

Este și cazul pacientului Florentin, care s-a prezentat la un consult în cadrul Spitalului Clinic SANADOR, după ce părinții acestuia au primit diagnosticul de hipospadias penoscrotal pentru fiul lor.

„Nu ne-am dat seama încă de la început, așa că am ajuns târziu să facem operația. Atât medicul urolog la care am mers inițial, cât și un văr de-al meu care se confruntase cu probleme renale mi-au recomandat să mergem la dl Conf. Dr. Constantin Gîngu, pentru că este una dintre cele mai avizate voci în acest domeniu. Operația a fost făcută în doi timpi, fiecare cu o durata de circa 4 ore. Prima intervenție a construit uretra din grefe recoltate din mucoasa bucală, iar a doua a fost pentru reconstrucția segmentului uretral nedezvoltat. Intervențiile au decurs fără probleme, iar recuperarea completă ar trebui să fie finalizată în maxim 3 luni”, a declarat tatăl pacientului pentru SANADOR.

Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienților acces la intervenții urologice complexe, realizate de medici cu o bogată experiență în chirurgia minim invazivă. Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic urolog recunoscut pentru talentul său chirurgical de excepție, este coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR.

Dr. Gîngu - da Vinci
Conf. Dr. Constantin Gîngu la consola robotului chirurgical da Vinci Xi

Conf. Dr. Constantin Gîngu abordează cu succes, inclusiv cu ajutorul chirurgiei robotice și a sistemului chirurgical robotic de ultimă generație da Vinci Xi, intervenții de mare complexitate, în diverse arii urologice:

  • Chirurgie onco-urologică și reconstructivă complexă;
  • Chirurgie de glande suprarenale;
  • Chirurgie renală: nefrectomii, nefroureterectomii;
  • Chirurgie vezicală: rezecții endoscopice, cistectomii radicale pentru tumori vezicale infiltrative cu diverse tipuri de derivații urinare, inclusiv reconstrucții vezicale – neovezică la bărbați sau femei;
  • Patologie testiculară, inclusiv cu limfodisecție retroperitoneală;
  • Tumori peniene, inclusiv cu limfodisecții inghino-femurale;
  • Chirurgia prostatei: rezecții de prostată, prostatectomii radicale cu limfodisecții;
  • Chirurgie reconstructivă uretrală, inclusiv uretroplastii.

Spitalul Clinic SANADOR și-a completat în 2020 portofoliul de echipamente medicale de elită cu robotul da Vinci Xi, cel mai avansat sistem robotic chirurgical din lume. Da Vinci Xi asigură o acuratețe de excepție a actului operator, cu prognostic postoperator foarte bun. Pentru pacient, beneficiile chirurgiei robotice includ mai puține complicații (precum infecțiile), durere și sângerare reduse, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile, recuperare rapidă și perioadă de spitalizare mai scurtă.

Află mai multe despre Spitalul Clinic SANADOR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri