Voluntarii de la Ambulanță, oameni care trăiesc pentru a salva oameni

Data publicării:
ambull

Medicii de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov se lovesc zi de zi de asemenea situaţii. În medie, primesc peste 1.600 de apeluri şi au doar 70 de echipaje. Salvatorilor le vin însă în sprijin voluntarii înscrişi în programul „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Sunt oameni care vin la Ambulanţă ca la un al doilea serviciu. „Pentru mine este o relaxare, după cursuri, după ce mai am de făcut chiar mă relaxez venind la gardă”, povestește Carmen Nicolăeasa.

Carmen are 23 de ani și face voluntariat la Ambulanța Bucureşti de un an de zile. Munca nu este ușoară, însă satisfacțiile sunt deosebite.

Cel mai frumos moment a fost cu un om mai în vârstă, un pacient, care m-a prins de mână, mi-a mulţumit şi în ochii lui chiar s-a văzut acea senzaţie de bine pe care i-am oferit-o noi”, spune tânăra.

În primul rând am vrut să ajut echipajele, mai ales ambulanţele de tip B, cu asistentă şi ambulanţier, întotdeauna o să fie nevoie de o pereche de mâini în plus”, afirmă o altă tânără, Claudia Badea.

Ambulanţa Bucureşti-Ilfov deserveşte 2,4 milioane de oameni. Ca să facă faţă solicitărilor, ar mai avea nevoie de aproximativ 600 de cadre medicale - doctori, asistente şi ambulanţieri.

În programul de voluntariat al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov sunt înscrişi peste 1.900 de oameni. Cei care vor să li se alăture găsesc toate informaţiile pe site-ul www.existaunerou.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri