Sari la conținut

Armin van Buuren și-a prelungit concertul până la răsărit la Untold: „A fost unul dintre cele mai bune concerte ale anului”

 

„A fost din nou unul dintre cele mai bune concerte ale anului. Ca DJ e un vis să ai concerte cât mai lungi cu putinţă pentru că toată lumea are set-up-uri scurte. Ceea ce nu e neapărat rău, dar mie îmi plac concerte de măcar patru ore, pentru că la începutul carierei mixam în continuu patru-cinci ore. Pentru mine, ca DJ, să am oportunitatea unui concert de cinci ore în faţa a 40.000 de oameni e nemaipomenit. Nu pot compara cele două concerte. Cel de anul trecut a fost printre cele mai bune din acel an, dar acum a fost un concert care a şi durat mai mult şi la final nu îmi venea să cred că mai rămăseseră cel puţin 40.000 de oameni deşi răsărise soarele”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Armin van Buuren.

Artistul a fost încântat de atmosferă, dar şi de efectele speciale pe care scena i le-a permis, el recompensând cei peste 75.000 de fani inclusiv cu o piesă românească, mixată în premieră.

De asemenea, el a spus că speră să ajungă la Cluj şi anul viitor.

„Scena a fost uimitoare. Încerc tot timpul să îmbunătăţesc concertele. Anul acesta am investit mai mult în efectele vizuale. Am avut şi un cântec în limba română, pe care mi-l recomandase cineva, mi-a plăcut şi l-am pus. Am văzut că lumea era destul de surprinsă, dar cred că a fost amuzant şi a fost un gest frumos pentru români. Sunt mulţi artişti români care îmi plac şi aici se face muzică bună”, a mai spus olandezul.

El a explicat că în contextul internaţional actual rolul artiştilor este de a transmite un mesaj pozitiv prin muzica lor şi de a încerca să unească oamenii indiferent de naţionalitatea sau ideile pe care aceştia le au.

„Cu tot ceea ce se întâmplă acum în lume, e important să avem fetivaluri de acest gen, în care avem tot felul de oameni, de diverse naţionalităţi, uniţi de muzică, deşi în lume avem tot felul de lupte. Am văzut oameni din China, America sau Rusia uniţi. Evenimentele acestea sunt despre oameni, chiar dacă eu primesc la final toate laudele. Dar fără oameni şi fără fanii mei aş fi doar cineva care încearcă să se distreze singur. Aceasta este esenţa festivalurilor şi aceste evenimente funcţionează pentru că muzica uneşte oamenii cu adevărat. E important ca noi, artiştii, să continuăm să avem mesaje pozitive. Ultimul meu album vrea să transmită ideea că nu trebuie să placi neapărat pe cineva, dar poţi spune "Ok, am opinia mea, dar asta nu este o problemă". Momentul în care am îngenuncheat a fost puţin ridicol poate. Dar am vrut să mulţumesc oamenilor. Ei de obicei îmi mulţumesc mie, dar eu nu însemn nimic fără fani, fără organizatori, fără românii care au venit la show. Am vrut să le arăt aprecierea mea fanilor, oamenilor din festival, echipei mele, poliţiei, oamenilor de securitate, tuturor”, a mai spus DJ-ul olandez.

Armin van Buuren le-a transmis şi un mesaj tinerilor DJ care caută drumul spre o carieră muzicală de succes, subliniind faptul că muzica nu este gratis, iar companii mari, precum Google, Facebook sau Youtube, ar trebuie să plătească sume mai mari pentru drepturi de autor, pentru a susţine generaţia următoare de artişti.

Armin van Buuren a concertat, sâmbătă noapte, pe scena principală a festivalului de muzică electronică Untold, în faţa a peste 75.000 de oameni. Concertul său a început puţin după ora 2.00 şi s-a încheiat după răsărit, la ora 7.00, cu un spectaculos foc de artificii.

În cea de-a patra şi ultima zi a festivalului de la Cluj-Napoca, pe scenă vor urca artişti precum Afrojack, Lost Frenquecies dar şi ultimul headliner al evenimentului, DJ-ul Martin Garrix.