Sari la conținut

Bucharest In/Out, expoziție de artă contemporană

Centrul de artă contemporană MORA prezintă expoziția BUCHAREST IN/OUT - expoziție de artă contemporană în spațiu public, în Pasajul Universității, București. Evenimentul are loc în perioada joi, 13 octombrie - 20 noiembrie, 2016.

imagine bucharest in out

BUCHAREST IN/OUT este un proiect cultural de artă publică, un proiect de creație și expunere a unor intervenții de artă în spațiul public, lucrări concepute de 6 artiști vizuali contemporani, implicați prin activitatea lor profesională, în problematizarea spațiului public românesc. Proiectul încurajează diversitatea și inovația expresiilor artistice.

Proiectul susține și promovează creația de artă contemporană, pune în valoare spații publice din București și contribuie la schimbarea de mentalități, atitudini și comportamente în ceea ce privește relația cetățean – spațiu public urban, de re-apropriere a sa de către bucureștean - individ și membru al unei comunități specifice.

Transformând prin lucrări de artă spațiul public într-unul personalizat, de comunicare și coabitare, proiectul Bucharest In-Out dizolvă dihotomia înăuntru-în afară și ilustrează o co-locuire a spațiului public într-o manieră asemănătoare celei de locuire a spațiului personal, privat.

Atitudini, fapte, detalii ale spațiului de locuire, elemente simbol și multe altele specifice comportamentului „de interior”, realități ale (con)viețuirii în spațiile personale închise și ale relației dintre acestea sunt reinterpretate artistic și aduse în afară, exportate într-un spațiu public, „exterior”.

Artiști: Adriana Mereuță, Bogdan Gîrbovan, Cristina Taraș, Irina Abaza, Mara Patriche, Petruț Călinescu.

BUCHAREST IN/OUT este organizat de Asociaţia din Pod în cadrul Centrului de Artă MORA, cu sprijinul: ARCUB.

PARTENERI: CREATIVE EVOLUTION, REFORMA, PAVILION - journal for politics and culture, DIGI24, Benjamin MOORE.

www.centruldeartamora.ro
www.facebook.com/Centruldeartamora
contact@centruldeartamora.ro