A început cel mai mare târg de carte. La Frankfurt participă peste 7.000 de expozanţi din 100 de ţări

Data publicării:
targ de carte frankfurt

7.300 de expozanţi din 100 de ţări iau parte la târg, ceva mai puţini faţă de anul trecut. Peste 1.500 de autori au fost invitaţi să îşi prezinte operele. Pe lângă dezbaterile culturale, evenimentul este marcat de disputa dintre librarii tradiţionali şi giganţii vânzărilor online.

„La viitoarele negocieri de liber schimb dintre UE şi SUA, cultura va fi sacrificată la cererea marilor furnizori de internet, cum ar fi Amazon, Apple şi Google, acolo unde domneşte manipularea anonimă şi totală a banului, în detrimentul spiritului”, a declarat Gottfried Honnenfelder, reprezentant al Asociaţiei Librarilor din Germania.

La ediţia de anul acesta, invitată de onoare este Brazilia.

„Lectura pe internet este un succes. Dar nu am întâlnit pe nimeni care să nu simtă bucuria de a întoarce filele unei cărţi”, a spus Michel Temer, vicepreşedintele Braziliei.

Nici controversele nu lipsesc. Celebrul scriitor Paulo Coelho a refuzat să participe fiind nemulţumit de modul în care s-a făcut selecţia autorilor brazilieni prezenţi la Frankfurt, în opinia sa, pe criterii de nepotism. La târgul care va dura pâna pe 13 octombrie sunt aşteptaţi aproape 300.000 de vizitatori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri