Actriţa Cristina Stamate, operată pe cord deschis, din cauza unei afecţiuni grave la inimă

Data publicării:
cristina stamate crop

Cristina Stamate, foto: Mediafax

Operaţia a fost realizată săptămâna trecută, de o echipă chirurgicală condusă de conferenţiar universitar doctor Horaţiu Moldovan. „Doamna Cristina Stamate a fost internată cu diagnosticul de insuficienţă mitrală severă şi angină pectorală prin leziuni tricoronariene. Intervenţia efectuată a fost una complexă, însă a decurs cu succes, iar momentan pacienta se află în recuperare, în secţia de terapie intensivă. Având în vedere evoluţia favorabilă a stării dânsei de sănătate, suntem încrezători că în cel mai scurt timp va putea fi transferată într-un salon normal”, a declarat Horaţiu Moldovan.

Actriţa Cristina Stamate suferea de insuficienţă mitrală şi cardiopatie ischemică, afecţiuni grave ale inimii. Insuficienţa mitrală este un defect de închidere a valvulei mitrale, care constă în trecerea anormală a sângelui din ventriculul stâng în atriul stâng în timpul sistolei, ca urmare a închiderii incomplete a orificiului mitral. Cardiopatia ischemică este una dintre cele mai întâlnite boli ale inimii şi printre principalele cauze de deces la adulţi. 

Din echipa medicală care a realizat intervenţia chirurgicală au mai făcut parte doctor Mihaela Crăciun, medic primar ATI şi doctor Daniela Popescu, medic primar cardiologie.

Actriţa Cristina Stamate s-a născut pe 8 februarie 1946, în Bucureşti. Cristina Stamate a jucat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase şi a avut roluri în producţii precum „Arca lui Nae şi Vasile”, „Bufonii regelui”, „Dai un ban, dar face”, „Idolul femeilor”, „Nimic despre papagali”, „Poftă bună lui Tănase”, „Revista revistelor”, „Te aştept diseară pe Lipscani”, „Ura... şi la gară” şi „Vara nu-i ca iarna”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri