Sari la conținut

Aproape 8.000 de oameni au donat pentru „Cumințenia Pământului” la festivalul Electric Castle

Corina Șuteu a mulțumit festivalului Electric Castle și a publicat o fotografie cu un DJ din Germania, Paul Kalkbrenner, alături de standul campaniei de strângere de fonduri.

Publicul festivalului Electric Castle, ce s-a desfășurat între 14 și 17 iulie la Castelul Banffy (județul Cluj), a putut dona pentru achiziționarea operei „Cumințenia Pământului" prin intermediul brățării de acces la eveniment. Pe respectiva brățară era depusă, prin transfer bancar, o sumă de bani pentru achiziții din spațiul de spectacol.

Până pe data de 15 iulie a fost strânsă suma de 306.773 de euro în cadrul campaniei pentru achiziționarea operei lui Brâncuși — „Cumințenia Pământului".

Există mai multe modalități prin care românii pot dona pentru achiziția operei: direct prin intermediul site-ului campanie iwww.brancusiealmeu.ro, prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, unde românii pot cumpăra virtual „Cumințenia pământului", donând astfel în conturile campaniei pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși; virând lei, euro și dolari, prin transfer bancar sau prin depunere de numerar, în conturile deschise pe numele Ministerului Culturii de către băncile comerciale. Conturile sunt disponibile pe site-ul www.brancusiealmeu.ro.

Campania de colectă națională „Brâncuși e al meu" are ca țintă strângerea sumei de șase milioane de euro din donații publice până la sfârșitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuși să intre în proprietatea statului, după achiziționarea de la proprietarii săi actuali.