Sari la conținut
News Alert

„Atlasul frumuseții”, lansat la București. A făcut înconjurul lumii în căutarea celor mai frumoase femei

Atlasul frumuseţii, realizat de fotograful Mihaela Noroc, a fost deja elogiat de mari publicații ale lumii, care l-au transformat în cel mai mediatizat proiect românesc din ultimii ani.

Sute de femei au fost fotografiate de Mihaela Noroc într-o călătorie de 15 luni în jurul lumii. Nu a fost uşor, pentru că unele s-au lăsat greu convinse sau nu au vrut să pozeze nemachiate. Nu se simţeau frumoase altfel.

„Ideea cea mai importantă este că suntem frumoşi pentru că suntem diferiţi şi nu ar trebui să ne schimbăm. Într-o lume a globalizării, unde tindem să ne uniformizăm, trebuie să rămânem autentici şi să rămânem aşa cum suntem noi”, a spus Mihaela Noroc.

Multe dintre femeile acestea au ceea ce se numeşte defect fizic, cicatrici sau alte semne din naştere. În lumea falsă, aceste lucruri nu sunt acceptate, dar în lumea reală ele există şi chiar pot să aducă un plus de farmec şi frumuseţe. Mihaela aduce o frumuseţe care este minunat de imperfectă”, a spus Anca Negescu, proprietara galeriei. Fotografa şi-a denumit colecţia de poze „Atlasul frumuseţii”. La vernisaj au venit să îi admire munca sute de curioşi, unii necunoscuţi, alţii prieteni vechi.

„Ne ştim din liceu. Cred că toată lumea ştie deja că o cheamă Noroc. Toţi profesorii i-au spus că la un moment dat numele ăsta o să îi aducă noroc şi iată că s-a întâmplat”, a spus una dintre colegele Mihaelei. Noroc sau nu, fotografiile sale au devenit cunoscute în toată lumea, virale pe reţelele de socializare şi publicate de marile ziare şi televiziuni de pe întreg globul. Proiectul nu se opreşte aici. Mihaela Noroc pleacă într-o nouă călătorie în luna iunie, în căutarea unor noi exemple de frumuseţe umană.