Aurora Liiceanu, despre migrația românilor: „Nu mă așteptam să plece femeile în halul ăsta de mult” 

Data publicării:
imigranti romani afp-1

„M-a interesat raportul dintre generații, care cred că e fundamental la această migrație. Adică lucrul la care nu mă așteptam. Nu mă așteptam să plece femeile în halul ăsta de mult. Migrația e feminină, în bună parte. Nu mă așteptam să schimbe raporturile între soț și soție și problema creșterii copilului. Nu mă așteptam ca bunicile să vină în față, printr-o fraudă de identitate, cum spun unii mai răutăcioși. Adică fură identitatea de mamă propriei fiice, pentru că devine mamă. Sunt două generații între copilul digital de astăzi și bunica care e cu două generații în spate”, a spus Aurora Liiceanu la Digi24. 

Aceasta a precizat că din cauza banilor s-a schimbat și raportul afectiv între părinți și copii. „Am cunoscut cazuri în care copiii nici nu mai vor să-și vadă părinții, vor numai să li se trimită pachete. Nu mai au ce face cu părinții. Părinții nu devin decât o sursă de satisfacere a dorințelor și nu de apropiere. Dragostea copiilor se întoarce către propria persoană, într-o formă de individualism de sorginte foarte recentă, care fiecare se învârte în jurul cozii, se compară cu altul. Pentru că a crescut foarte mult invidia. Se pune problema de ce ăla și n-are, când ai putea să vezi foarte bine care este cauza”, a mai spus Aurora Liiiceanu. 

Cei care sunt plecați în străinătate trebuie să gândească formule de integrare pentru familie. „Nu știu dacă cineva și-a pus problema cum se resetează mentalul unui om care se duce să trăiască în altă parte față de propriul lui copil, pe care și-l ia sau nu, cu el. Părinții sunt deja cu un picior în țara în care s-a dus copilul. Pe de altă parte au rămas modele de la sărăcia prin care am trecut ca să se ducă părinții să stea câte trei luni, câte șase luni în străinătate, deși nu e nevoie de ei”, a mai spus Aurora Liiceanu, care este de părere că cei care migrează merg pe ideea „vând prezența mea contra bani”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri