Sari la conținut
News Alert

DĂ-TE LA O CARTE. Radu Paraschivescu recomandă „Cartea din nufăr” de Svetlana Dorosheva

Este o carte care, spune Radu Paraschivescu, poate fi citită deopotrivă de cei mici și cei mari, fete și băieți, tineri și bătrâni, copii sau pensionari, fiecare cu altă pereche de ochelari, fiecare decriptând alte sensuri din această carte.

Bolnavă când era mică și obligată să stea la pat, autoarea de origine ucraineană s-a văzut nevoită să asculte povești după povești, pe care i le spunea tatăl ei, și așa s-a trezit în ea o adevărată fascinație pentru lumea basmelor, pentru oniric, pentru poveștile cu mai multe direcții.

„Deschideți cu atenție Cartea din nufăr, vă rog, pentru că este o carte din care cad surprize”! atenționează Radu Paraschivescu, devoalând două dintre ele: prima este grafica absolut fenomenală, veți găsi chiar scrisul de mână al Svetlanei Dorosheva, deși ea nu știe românește. Cea de-a doua surpriză este bascularea lumilor, a sensurilor și a planurilor. Elfii, gnomii și zânele scriu o carte despre oameni. Oamenii nu ies prea grozav la cercetarea asta de către piticuți, gnomi, elfi și zâne.

Este o carte cu multe pasaje amuzante, dar și cu multe pasaje poetice, unde dincolo de coaja frazelor se ascund tâlcuri, se ascund pepite de înțelepciune, spune Radu Paraschivescu.