Festivalul George Enescu. Mitul Dracula, transpus într-un spectacol de dans contemporan

Data publicării:
captura dracula dans

Spectacolul companiei Vortice Dance schimbă percepţia originală asupra vampirilor, care nu mai sunt doar nişte personaje negative, ci şi capabile de dragoste. Pe lângă celebrele muşcături de vârcolaci care sug sânge, spectatorii care ajung la acest spectacol pot vedea o întreagă poveste construită din costume, jocuri de lumini. Iar muzica este o îmbinare între clasic şi contemporan.

„Este partea noastră de interpretare, este un punct de vedere contemporan. Ne-am inspirat noi din cartea lui Brram Stoker, dar am făcut o analiză pe istorie. Noi intrăm și ieșim din partea istorică, aducem vampirii în zilele noastre pentru că vârcolacii transced timpul și îl aducem pe Dracula în prezent”, spune Rafael Carrico.

Povestea se desfăşoară în două lumi paralele şi este o îmbinare între teroare, dragoste şi pasiune.

„Veţi vedea şi părţi de umor împletite cu teroare. Aceasta este viziunea noastră asupra lui Dracula, nu asupra istoriei. Avem prinţese, avem Dracula, avem moarte, vampiri, dar cu o nouă viziune, nu cea tradiţională”, afirmă Claudia Martins.

Printre portughezii trupei este şi o dansatoare din România, care i-a ajutat pe mebrii trupei ca legenda să-şi păstreze din originalitate.

„Dansul contemporan fiind un limbaj universal nu cotează unde îl practici sau cu cine, ca artist trebuie să te bucuri de el pe orice scenă și oricine”, spune Vanda Ștefănescu.

Trupa este pentru a doua oară pe scena Operei Naţionale şi va mai susţine un spectacol de o altă factură, despre viaţa de zi cu zi, singurătate şi moarte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri